News

Translate:

Flagcounter

Flag Counter

Väder

klart.se

Arkiv

Vårtermin för Byalagets Caféaftnar

Vårtermin för Byalagets Caféaftnar

18-01-16
100_1011

En tradition, som sträcker sig cirka femton år bakåt i tiden, vårstartade som vanligt

100_1012

med att dörrarna slogs upp till dukade kaffebord och hembakat bröd.

100_1015

Det är måndag eftermiddag och Ställdalsborna, särskilt de äldre, strömmar till för att diskutera livets frågor och skvallra lite vad som hänt sen sist. Detta mycket trevliga initiativ sköts av Ställdalens byalag och sköts helt ideellt av medlemmar sedan trotjänarna Karl Axel och Wanja med ålderns rätt stigit åt sidan och kan njuta av att bara titta förbi och ta en fika.

100_1013

Det händer inte så mycket i Ställdalen annars, så det är ett mycket välkommet avbrott i vardagen och även de som har svårigheter med att ta sig dit hjälps man åt att hämta med bil.

100_1014

Vid ett besök i måndags, slogs jag av den trevliga atmosfären inne i lokalen Jag vet inte om det är så varje gång, men just då var det en gubbhylla och en fruntimmershörna.

100_1016

Från båda sidorna hördes hela tiden massor av skratt och stoj. Att det är uppskattat vitsordade Marianne Jansson, som tyckte att man lever upp en gång i veckan, när man träffar sina kamrater på det här sättet.

Efter ett par timmar, när mörkret börjar lägga sig och både påtår och tretåren är urdrucken, börjar det bli dags att återvända mot hemmet för att vänta på nästa måndag.

Tack för jag fick komma.
Text o foto Leif i Nittkvarn

1 kommentar till Vårtermin för Byalagets Caféaftnar