News

Translate:

Flagcounter

Flag Counter

Väder

klart.se

Arkiv

Vart tog Ida vägen?

Vart tog Ida vägen?

18-10-22
Ida Blomqvist jobbade som en mycket inspirerande musiklärare på Kyrkbacksskolan under några år och blev en riktig kändis i Kopparberg. Många undrar vart hon tog vägen, och vad hon gör nu.

Jo, nu jobbar Ida med lite mindre barn, de yngsta är faktiskt bara sex veckor gamla! I två år har Ida varit kulturpedagog på biblioteket i Kumla och ansvarar för all läsfrämjande verksamhet för barn 0-6 år.
Ida försöker locka barn och föräldrar att vara med på aktiviteterna och försöker förklara vikten med läsning, , läslust och läsglädje.

Ida försöker jobba med läsning på ett sinnesstimulerande sätt, med rekvisita, sång, teater och allt som stimulerar hjärnan på de små barnen. Sinnesstimulans kickar igång alla ingångar till barnens upplevelser och hennes utgångspunkt är hela tiden böcker. Ida kan t.ex. sjunga en sång och tar då upp en pekbok som har få detaljer och starka kontraster. När Ida har en sagostund, så blir det ”upplevelse teater”, hon använder sig av rekvisita och sagan blir ett äventyr.

Ida har många roliga saker på gång på biblioteket; barnteater, bebirytmik (bebisdisco) från 2 månader, bebibokklubb från 6 månader, sagostund 3-6 år och fredagsmys 0-6 år. Ida har även kontakt med förskolor och ser till att de får inspiration till läsning och kan jobba med läsfrämjande.

Förutom att vara på ”Bibblan”, så jobbar Ida på kulturskolan i Kumla och hon frilansar även som musiker och kördirigent.

Roligast med jobbet på biblioteket tycker Ida är mötet med alla barn och att kunna se till, att de hittar in till litteratur och kulturupplevelser. Det är också roligt att alla är välkomna för allt är gratis!

Det jobbigaste är att hon inte hinner med allt, Ida vill ju göra så mycket mer…

Text och foto: Linnea Didic´

2 kommentarer till Vart tog Ida vägen?