News

Translate:

Flagcounter

Flag Counter

Väder

klart.se

Arkiv

Världens barn

Världens Barn

2019-09-24

Det finns många som engagerar sig för att frivilligt hjälpa till så att insamlingen för Världens Barn ger ett gott resultat. En av dem är Benny Collin, som vill påminna alla enskilda Ljusnarsbergare och alla företag inom kommunen att ge sitt bidrag.

Så här skriver Benny:

Världens Barn insamlingen har dragit igång på allvar (den pågår för övrigt hela året alla år 1 januari till 31 december) och insamlingsveckorna 39 och 40 avslutas med Världens Barn galan i SVT den 5 Oktober.

Insamlingen är för övrigt även en ”tävling” mellan landets kommuner och för Ljusnarsbergs del gäller att lägga till kommunkoden 1846 om ni swischar eller betalar med bank el post-giro.
Bössor kommer naturligtvis att finnas ute fredag 27 till söndag 29 september samt fredag 4 och lördag 5 oktober.

För er som inte sett informationsfoldrarna kommer de här. Hoppas ni kan läsa trots att en del bilder ligger och ni får förstora texten om ni behöver.

Här är de uppgifter ni kan behöva om ni vill skicka pengar via post- el bank-giro.
901950-6 och referensnr är 14101 följt av kommunkoden 1864 (alltså 147011864).
Naturligtvis kan ni även swischa och då till 90 1950 6 och skriv i barn som meddelande samt kommunkod om ni vill att pengarna ska läggas till kommuninsamlingen.
Jag vet att det är många från andra kommuner som läser Kopparbergar´n och om ni vill stödja er kommun får ni leta reda på er kommunkod.

Till alla er som läser detta utanför Sveriges gränser, och ni är några stycken ser jag på besöksräknaren tycker jag att ni skickar in 1 € el £/$ eller motsvarande i er valuta, kan bli intressant att se hur många ni är.

Välkomna med era bidrag.

Till våra företagare kommer här en speciell uppmaning.


Och även företag kan naturligtvis vara med i kommunkampen glöm inte koden som gör att era slantar registreras på Ljusnarsbergs Kommun.

På lördag 28/9 och söndag 30/9 är det ju Kopparbergs Marknad eller som vi säger ”Marken´” och den är ju till för att sälja saker och om du/ni är snabba har jag talat med Macken och lyckats få tillstånd att hyra ut 3 platser om 3 m till det facila priset av 300 kr (OBS loppis inte hembakt inte hemslöjd inte ätbart typ korv o dricka eller dylikt OBS) som går helt oavkortat till Världens Barn, tyvärr har jag inte hunnit fixa marknadsbord så ni måste ha egna eller tala med kommun om att låna från dem. Ta kontakt med mig Benny Collin 070 3119378 (om jag inte svarar lämna ett meddelande i telesvar så ringer jag upp) senast torsdag 26 fixar vi platsen och kom ihåg först till kvarn.

Frågor om Världensbarninsamlingen hittar ni på www.varldensbarn.se eller lokala frågor kan ni ställa till Göran Hylander som är samordnare i kommunen för detta och om han inte kan svara så vet han vem el vart ni kan fråga.

Jag ber åter igen om ursäkt att bilderna ligger jag har mycket att lära om datorer men kanske har webmaster fixat det.

Benny Collin

Red:s anmärkning: Tack för ditt inlägg Benny och lycka till med insamlingen i Ljusnarsberg. Självklart skriver också vi 1864 på vårt bidrag. Och bilderna? Ja som du ser så har Inger fixat till dem – och lagt till ett par stycken!

1 kommentar till Världens barn

  • Anna-Lena Didic

    Tack för mycket fin och tydlig information om insamlingen till Världens Barn! Insamlingen fortsätter ju även efter den 5 oktober, även om mycket är koncentrerat till den helgen. Den 23 oktober kl. 18.00 kommer Kulturskolan i Ljusnarsberg att ha en show i Folkets Hus i Bångbro. I samband med denna show kommer det göras en insamling till Världens Barn. Mer om detta kommer finnas att läsa i Kopparbergarn.
    //Anna-Lena Didic