News

Translate:

Flagcounter

Flag Counter

Väder

klart.se

Arkiv

Vandrare

På vandring genom Europa

15-11-10

vandrare 1

I Kopparberg kunde man se ett ovanligt ekipage under måndagen. En slags stor cykelkärra, vaktad av tre stora hundar stod parkerad utanför apoteket. Både kärran och hundarna ägdes av Paulo Teixeisu från Portugal som nu gjorde ett celebert besök där. Ute på gatan kom han i samspråk med ABF:s Annmari Lööf, som förstås bjöd in honom på en fika och en pratstund.

vandrare 3
Paulo berättade att han har gått till fots från Portugal till Kopparberg och det har tagit ca 10 månader, men ännu är inte promenaden slut. Den kommer att gå vidare till Rovanjemi i Finland där han ska skaka hand med Tomten berättar han med glimten i ögat.

vandrare 2

Allt började med att Paulo blev arbetslös, och han kände sig osäker på vad han då skulle ta sig till. Hans far frågade om han inte hade några drömmar som han ville förverkliga, och jo, Paulo hade en dröm – att få fotvandra genom Europa. Fadern gillade idén och understödde den, och på den vägen är det, bokstavligt talat.
Paulo är dock inte ensam på sin vandring, utan har med sig tre hundar, som också hjälper honom att dra vagnen med utrustningen. Nätterna tillbringas i tält, och han tillstår att det börjar vara lite kyligt, men att möta den skandinaviska vintern är en av de utmaningar som han valt att uppleva.
Just denna natt ska han dock tillbringa i Bångbro hos en kompis han lärt känna via facebook.
– Det ska bli skönt med en dusch och en säng, tycker Paulo.

Text: Björn Örinbäck

Foto: Sture Ekmark

2 kommentarer till Vandrare

  • Frida Sandberg

    Vilken kille, det krävs en hel del till ett sådant företag

  • bengt.frykberg@hotmail.se

    kul med folk som gör lite annorlunda saker. hoppas han är påläst inget ovanligt med minus 35 till minus 40 gr i rovanemi.god tur.