News

Translate:

Flagcounter

Flag Counter

Väder

klart.se

Arkiv

Valsamverkan

Valsamverkan

18-11-17

Partierna, Liberalerna, Socialdemokraterna, Miljöpartiet och Vänsterpartiet i Ljusnarsbergs kommun har kommit överens om en valteknisk samverkan. Det betyder att vi säkrar upp en majoritet i viktiga omröstningar i kommunfullmäktige. Det är bra för Ljusnarsberg med långsiktighet och stabilitet, och det känns bra att vi fyra partier kunde komma överens om innehållet i en sådan samverkan. Partierna har också tillsammans utarbetat en valplattform med övergripande viktiga frågor inför kommande mandatperiod.
Genom den valtekniska samverkan får kommunledningen tillsammans 11 mandat av kommunfullmäktiges 21. Därmed finns det en majoritet i kommunfullmäktige i valärenden.

– Känns positivt att vi kommer få inflytande och bidra till förnyelse och långsiktighet för kommunen i viktiga framtidsfrågor, säger Hendrik Biljoo.

Med flera år av högkonjunktur och extra statsbidrag har kommunens kassa stärkts och står rustad för framtidens investeringar med förbättrad ekonomi. Men det kommer krävas tydliga prioriteringar för att kärnverksamheterna ska fortsatt kunna värnas, säger Ken Karlsson.

Kopparberg 2018-11-15

Ken Karlsson, Socialdemokraterna
Hendrik Bijloo, Liberalerna
Ronnie Edvardsson, Miljöpartiet De gröna
Astrid Dahl, Vänsterpartiet

1 kommentar till Valsamverkan