News

Translate:

Flagcounter

Flag Counter

Väder

klart.se

Arkiv

Välfärd i Hörken naggas i kanten

Välfärd i Hörken naggas i kanten

2020-11-06

I Hörken tycks indragningen av av busstransporter till samhällen längre söderut påbörjats. Ett synligt bevis är väl den omgjorda busskuren uppe vid järnvägsövergången. Förr kunde man sitta där och vänta på bussen utan att behöva paraply och regnkläder. Kvällstid kan man ju titta på stjärnorna förstås, eftersom taket har flyttats till baksidan på marken.

Det är synd att Hörken skall kopplas ihop med en massa ändringar till det sämre. Vem minns inte Killers rökta korvar, Westers diverse, Thörns cyklar eller kiosken i Hålldammen. Till och med kyrkstigen som gåtts i hundratals år ändrades av någon expert till att missa det absolut enastående tillfälle att se det enda unika punkten i Sverige, nämligen Magnetiska punkten, som under kriget spelade en stor roll tillsammans med den i Schweiz. Man missar även den magnifika kyrkan.

Men åter till den misshandlade kuren. Hoppas det inte varit ett busstreck av ungdom och inte av äldre heller. Skulle det inte gå att samla ihop några personer, som skulle kunna sätta på taket igen. Jag har pratat med PROs ordförande i Hörken och han lovade att betala bränsle till den som kan hjälpa till med en traktor. Nog skulle det väl vara snyggare med tak på eller………….
Text o foto Leif i Nittkvarn

2 kommentarer till Välfärd i Hörken naggas i kanten

 • Peter Swahn

  Ja, inte för att jag är någon stor resenär med buss, men visst skall vi ha en bussförbindelse även här i Hörken. Anser til motsats til politiker och de som hand har länstrafiken här i Örebro län, att en fungerande bussförbindelse i Hörken så väl som alla övriga mindre orter i länet har så mycket större betydelse för oss länsmedborgare i Örebro län, än de turer som går i de större orterna. Och vi blir alla gamla och kanske inte längre kan köra bil, eller har någon bland de närmaste som kan t sig tid från arbete med mera för att agera chaufför. Så därför behövs vår livlina till sådant som affärer, bank, skola (för barnen), apotek med mera. Ja tillgång till allt det som de som bor mer centralt har god tillgång till. Och märk väl att vi på landsbygden är med skatten vi betalar även vi med och finansierar länstrafiken och då bör vi också ha samma tillgång till god kommunikation. om jag inte minns fel så är det runt 1 500 kronor per medborgare/skattebetalare i Örebro län vi betalar.
  Och visst bör vi ju ha ett tak över busskuren. Själv är jag int längre så stark, men vi kanske kan ta någon helg då vi samlas och får upp taket på plats där det skall vara. Kanske någon med traktor som kan ställa upp med ”lyftanordning” så det kommer på plats. Vill minnas hur det var i byn uppe i Leksand där jag vistades varje sommar och lov under min uppväxt, så hade man något som man kallade för ”Budkavle” och som gick mellan gård och gård när något skulle göras, nu för tiden så är nog de flesta ”digitaliserade” så det går att sammankallas via typ Hörkens sida på Facebook.

  Peter Swahn

 • Gunilla Eliasson

  Leif, taket blåste av i våras i ett hiskeligt stormväder. Busskuren låg då också omkullblåst.
  Någon reste upp kuren men taket ligger fortfarande på marken.

  Vi är nu några som tänker se till att Punkten blir rustad igen.

  Vänligen Gunilla Eliasson