News

Translate:

Flagcounter

Flag Counter

Väder

klart.se

Arkiv

Valborgsmässofirandet på Hammarbacken Guldsmedshyttan.

Valborgsmässofirandet i Hammarbacken Guldsmedshyttan

19-05-04

En liten men glad skara samlades till att fira vårens ankomst vid Skogskaféet på nämnda plats med den skillnaden, att årets brasa på udden ersattes pga väder och i detta fall inte vind utan värme, av en brasa i miniatyr som de påhittiga ”gubbarna” i styrelsen funnit ut. Som synes av bilderna kan det bli stämningsfullt även med små medel.

Vi samlades ute på backen och brasan tändes. Därefter vidtog sång där alla fick ta i efter bästa förmåga, viket alla också gjorde och vårsånger sjöngs, på grund av avsaknad av speleman, a cappella. Därefter höll Sanna Detlofsson ett vårtal om hur fantastiskt livet är inrättat med allt som vaknar efter vinterns sömn och med förhoppningar om lugn och samförstånd i vårt land och i världen.

Efter glada sånger och tal och en stunds mingel innan, var det dags att inmundiga det goda och efter sjungandet välförtjänta och utmärkt smakande kaffet med dopp, som föreningen bjöd på.

Efter en stunds samvaro på skogskaféet med stoj och glam, såg man till att brasan var släckt och hemfärden påbörjades.

Ytterligare ett år har inletts på Hammarbacken, där nästa chans att smaka på kaffe och gott ”duppa” samt goda smörgåsar blir den 18 maj, då kafée är öppet hela dagen (från kl 10) under den bakluckeloppis som då arrangeras.

Vill du veta mer om HBF Hammarbacken och veta vad som komma skall? Kolla in programmet som ni hittar på www.hammarbacken.eu

Mer bilder från firandet efterlyses, då jag råkat radera de bilder jag tog. Bilder skickas till benny.collin@telia.com Tack på förhand!

Nedtecknat av förstagångsskribenten Benny Collin
Foto Hans Nyren

1 kommentar till Valborgsmässofirandet på Hammarbacken Guldsmedshyttan.