News

Translate:

Flagcounter

Flag Counter

Väder

klart.se

Arkiv

Vad som fångade min nyfikenhet

Vad som fångade min nyfikenhet

2020-06-03

Hej Kopparbergare!

Som tidigare nämnts fastnade min blick vid något intressant, ja åtminstone för mig, på gården till gårdsbutiken i Ö. Kumlan fick jag se detta.

Det måste jag undersöka närmare, så när fikat på Källmans var över och jag hörde röster från ”granngården” tog nyfikenheten över. Väl ute ur skogsdungen mellan butiken och kaféet syntes detta.

”Rökare” Dennis förevisar familjens nytillskott för fler, som likt mig är nyfikna. Det visade sig vara en Ford modell A som enligt registreringsdokumentet är av årsmodell 1929 el 1919 lite otydligt på slitna papper.

Vacker är den hur som helst.

Detta är det närmaste jag ville komma förarplatsen utan att sätta mig på den, så kameran fick agera chaufför.

 

Mitt öga uppfattade mycket annat roligt på gårdsplanen, men det blir en senare fråga.
Text och Foto Benny Collin

2 kommentarer till Vad som fångade min nyfikenhet

  • Wilfriede (Frida) Sandberg

    Åh, vilken PÄRLA!

  • Leif i Nittkvarn

    Detta väcker nostalgi hos mig. Jag var 22 år och ägde en A Ford av 1930 års modell inte cab utan med hel kaross. Yttre omständigheter gjorde att jag skulle skjutsa min kusin hem till Stockholm. På eftermiddagen kom en snubbe med en ganska tjock plånbok och viftade med. Såklart gick jag på det och gjorde min absolut sämsta affär någonsin Resultatet blev att jag fick åka tåg hem och gräma mig för resten av livet.Det enda minne jag har kvar är ett foto och en skärm.