News

Translate:

Flagcounter

Flag Counter

Väder

klart.se

Arkiv

Vackra bilder i Bruksgården

Vackra bilder i Bruksgården.

2015-02-13
Ställdalens Naturstudieklubb och Ställdalens Fotoklubb bjöd in till bildvisning på Bruksgården igår, torsdag kväll. För Naturstudieklubben var det första mötet för 2015.Gäster och kvällens underhållare var Rune Eriksson och Mats Jansson från Gagnefs Fotoklubb.

IMG_9481_650px-1

Publiken fick njuta av Runes bildspel från Västerdalälven.

IMG_9463_650px-1

Närgångna bilder på bäver och fåglar.

IMG_9460_650px-1_redigerad-1

Ett bildspel visade lappugglans liv. Stämnigsfull musik på låg nivå förstärkte upplevelsen.

IMG_9464_650-1

Rune visade också bilder på fåglar. Han har en egen uppfattning om hur fotografering kan vara och berättade gärna hur han tänkte. Det blev många överraskande och vackra bildupplevelser.

IMG_9467_650px-1

En paus med kaffe och smörgås avnjöts under trevligt småprat.

IMG_9473_650px-1

Därefter stod Mats Jansson för underhållning med att visade 3 bildspel. Fantasiskt välgjorda. Det första visade hur variationsrik is kan vara. Under ett par timmar följde Mats förändringarna av isen. När han kom tillbaka dagen efter fanns ingen is kvar.

IMG_9476_650px-1_redigerad-1

I somras fotograferade han genom såpbubblor. Programmet hette ”Han bubblade en sommar”. Det blev otroligt vackra effekter genom bubblorna på Mats själv, blommor och natur. Publiken njöt av upplevelsen och kanske gav det inspiration till dem att prova nya infallsvinklar på fotografering. Sista bildspelet Mats visade var hur automatbiltvätt ser ut fotograferat innifrån bilen. Vackra färger och mönster framträdde på rutorna.

Rune Eriksson avlutade programmet med ett bildspel från en avlägset belägen gård i norra Dalarna. Han hade fotat den omgivande miljön men också inne i huset. Nostalgiskt. Det blev en upplevelsrik kväll.

IMG_9487_650px-1

De avtackades med en varm applåd och Naturstudieklubbens ordförande avtackade med väskor från Ställdalens Handtryckeri.

IMG_9494_650px-1

Som tack fick hon en kram. Kopparbergarn vill ge Rune och Mats en eloge för att musiken  förhöjde bildupplevelsen. Ibland får man se bildspel där musiken är så hög att man har svårt att koncentrera sig på bilderna.

Text: Thyra Lundell Foto: Bengt Lundell, Rune Eriksson och Mats Jansson

1 kommentar till Vackra bilder i Bruksgården