News

Translate:

Flagcounter

Flag Counter

Väder

klart.se

Arkiv

Vaccinera de äldre lokalt!

Vaccinera de äldre lokalt!

2021-01-22
Äldreorganisationerna i Ljusnarsbergs kommun har gemensamt diskuterat den kommande vaccineringen mot Covid 19 och gör här, genom Leif Larsson ett inlägg angående detta:

Örebro läns landsting
vaccinationsansvariga

Med detta mail vill vi från norra delen av länet lämna några synpunkter på den kommande vaccineringen.

Efter samtal och informella möten mellan de norra PRO-föreningarna Hörken, Ställdalen, Kopparberg samt SPF Kopparberg vill vi framföra våra synpunkter. Det är naturligtvis inte så, att vi är emot att få sprutor, men att vi enbart via radio hört, att alla skall åka till Lindesberg för att få dessa.

Det ligger ju inte precis nästgårds, och när vi hört att boende på hem och liknande skulle få sin dos i Kopparberg på plats, så förstår vi inte varför det inte går att frakta doserna några mil till. Det måste absolut vara bättre att utföra injektionerna på samma plats som influensasprutorna gavs, än att tusentals ÄLDRE MED SVÅRIGHETER skall försöka ta sig till Lindesberg. Om inte annat så är det ju inte precis miljövänligt, att alla skall åka bil vilket de kanske inte har.

Försök att ta in lite förnuft och prioritera om planeringen av ställena. En annan sak som inte heller borde vara så svår, vore att myndigheterna GÄRNA kan informera den centrala organisationen PRO i Örebro var, hur och när, eftersom de får ut informationen till alla PRO-föreningar i länet genom ett knapptryck.

Tänk på att vi är en stor grupp äldre, som har mycket större svårigheter att både röra och ta oss någonstans. Ser fram mot att få någon sorts gensvar från myndigheten. Kan sändas via mail till mig på följande:

Vänliga hälsningar från Leif Larsson ordf. PRO Hörken den 18 Jan 2021

PRO Hörken
Orf Leif Larsson
leif.o.l.larsson@ gmail.com

PRO Ställdalen
Inger Piltz Godk.tel.

PRO Kopparberg
Anders Zetterlund Godk. tel.

SPF Kopparberg
Jacquelin Princelar Godk.tel

1 kommentar till Vaccinera de äldre lokalt!

  • Ulla Grandin

    Vi som bor i hus o Ställberg hur får vi information
    Mim man har fyllt 80 och jag 78,vill ha svar

    Mvh Ulla Grandin