News

Translate:

Flagcounter

Flag Counter

Väder

klart.se

Arkiv

Utflykt på Hjulsjödagen

Utflykt på Hjulsjödagen

18-07-21
DSC00613

Den här fina lördagen tänkte Kopparbergarns reportrar ta med sitt barnbarn Daniel och visa Hjulsjö. Inte visste vi att det var Hjulsjödagen, men det var ju bara bonus.

DSC00616

Först åkte vi till Södra Hyttan för att se om vi kunde hitta några intressanta böcker och det klart att man får med sig en del. Även barnbarnet hittade några böcker han tar med sig hem.

DSC00622

Det var mycket folk i bokloppiset, säkert mellan 60 och 70 personer. Lokalen är ju så stor, att den slukar många utan att man behöver trängas.

DSC00623

Somliga fyllde hela shoppingvagnar med böcker och kommer kanske tillbaka med dem vid ett senare tillfälle för att köpa andra.

DSC00625

Andra satt och valde bland litteraturen och undrade säkert hur många de skulle köpa. Priset är ju inte någon direkt sto utgift. 5-20:- beroende på vilken slags bok det är.

DSC00618

Det finns ett väldigt trevligt café också och det gick att få en lätt lunch för rimligt pris.

Vid samma disk betalar man böckerna. Det gick att swisha, så man behöver inte bära med sig kontanter, även om det naturligtvis går att betala så också.

DSC00627

Lite senare skulle det bli uppträdande på scenen. Vi hörde en del av repet och det lät väldigt bra, men vi skulle vidare.

DSC00628

Vid Hjulsjö församlingsgård var det liv och rörelse.

DSC00634

Där var det marknad och alla möjliga varor såldes.

DSC00635

Från Gunnarshults gård stod Anneli och Lydia Hedelin och sålde sina varor. De hade att ganska så brett utbud.

DSC00639

Honung och vaxljus var en del av det man kunde inhandla här.

DSC00641

Ingvar Bilock har hållit på och målat i många år. Hans akvareller är mycket vackra och han målar gärna av hem, om man vill ha en tavla av gården där man bor eller har bott. Han målar också av foton och bilderna blir till både tavlor och kort. Vi passade på att köpa några julkort, även om det är långt till jul. Egentligen bor Ingvar i Gällersta, men han har också rötter i Grängen i en gammal släktgård.

DSC00644

Mycket, mycket fanns att köpa, även rökt fisk, glass och fika. Det kändes skönt i svalkan från de skuggande träden, men vi ville vidare.

Stillbild-12

Det blev ett besök vid ostcaféet i Bredsjö. I skuggan under träden kunde vi fika och med hem i en påse fanns förstås en bit Bredsjö blå – den mellanstarka sorten. Getingarna var besvärande intresserade av rabarbersaften och ville ner i både glas och flaska. Men det fixade sig. Den här dagen var det många som ville se fårmjölkningen, men vi avstod och for hem för ett svalkande dopp i Lundsfjärden.

Det hela blev en mycket trevlig utfärd.

Text Inger Aftonljus
Foto: Björn Öringbäck

 

 

1 kommentar till Utflykt på Hjulsjödagen

  • Frida Sandberg

    Det är fantastiskt hur mycket det finns runtom i bygden som man inte har en aaaning om