News

Translate:

Flagcounter

Flag Counter

Väder

klart.se

Arkiv

Utflykt i vinternatt

Utflykt i vinternatt

2023-03-18
Mörkret har sänkt sig över Ställdalen. Himlen är mörk utan synliga stjärnor så något norrsken kan vi inte hoppas på. Klockan börjar närma sig 20 när det samlas bilar på Ahlstroms parkering. Medlemmar ut Ställdalens Naturstudieklubb kliver ur dem. Det är dags för årets traditionella ugglelyssningskväll. Några tips på hoande ugglor har rapporterats in. De 13 deltagarna delar upp sig i 3 grupper för att på olika vägar ta sig till Kolbron för kvällens avslutning med korvgrillning.

Vid ojämna tillfällen stannar vi och lyssnar. Tyvärr har mycket skog huggits ned. Finns det ingen gammal skog är det glest med ugglor.
Vi nådde Kolbron. Parkeringsplatsen var plogad. Pannlampor tändes och vandringen in till det stora och fina vindskyddet inleddes. Det var fint att gå, nästan ingen halka. Tystnaden bröts endast av våra steg.
Elden tändes i den fina och ändamålsenliga grillen. Det finns 3 stycken grillplatser där.

Lage ser till att det blir en jämn och fin brasa.

Det blev en stor brasa så vi hann prata en stund innan den brunnit ned till bra grillglöd.
Klubbens nya ordförande Erik Karlsson lyssnar på senaste nytt från naturen av Kjell , mångårig medlem och Karen som är nästa ny i klubben.

När man är i naturen är kaffe ett måste. Elisabeth och Kimmo provar smak och styrka.

Så blev det dags att fylla grillen med korv.

I pannlampors sken öppnades korvpaket och fylldes grillgaller av Erik och Maritta

Kimmo, Kerstin och Elisabeth, med sin fyrfota vän, väntade gärna en stund.

Efter ett par timmar är korven slut och termosarna tomma. Trots avsaknaden av ugglor blev det en fin kväll. Kolbron, entre´n till naturreservatet Nittälvsdalen, har blivit en möjlighet även för dem som är i behov av att ha stöd att ta sig fram.

Text: Thyra Lundell Foto: Bengt Lundell

 

 

1 kommentar till Utflykt i vinternatt