News

Translate:

Flagcounter

Flag Counter

Väder

klart.se

Arkiv

Unga röster på PRO möte

Unga röster på PRO möte

2017-12-13
PRO Ställdalen har haft sitt sista möte för 2017.

IMG_0119_650px-1

Ordförande, Willy Andersson, hälsade välkommen. Vid sin sida hade han sekreterare, Carola Jansson.
Efter att medlemmarna godkänt dagordningen genomfördes månadsmötet.
Christer Lindström informerade om kommande resor. Först ut är en resa till Ludvika för att njuta av Bengan Jansson.

IMG_0133_650px-1

Så hördes skönsång från rummet bredvid och ljuset släktes i möteslokalen. Ett luciatåg bestående av lucior och tomtar skred in i salen.

IMG_0125_650px-1

Sankta Lucia sjöngs med de gick runt i salen.

IMG_0148_650px-1

Så ställde man upp framför åhörarna. Välkända jul- och luciasånger framfördes. Men vi fick också lyssna till mindre vanliga julsånger. Beundran var stor bland åhörarna över hur de kunnat lära sig så många sånger utantill och att de sjöng så vackert.

IMG_0131_650px-1

En tur runt salen avslutade uppträdandet och varma applåder följde dem ut ur lokalen.

IMG_0174_650px-1

Nu väntade fika för både luciatåget och PRO medlemmarna. Hembakade saffransbullar och pepparkakor intogs.

IMG_0181_650px-1
Kopparbergarn fick en liten pratstund med deltagarna i luciatåget. De berättade att de kom från Åstugan. Idag, läs tisdag, var det lite av ett genrep inför morgondagens kväll. Då skulle det firas Lucia på Åstugan. Föräldrarna var inbjudna.

IMG_0183_650px-1

Undertecknad ville inte störa för länge. Julmust och lussekatter åts med god aptit.
Vid kaffet fick jag möjlighet att titta i en samling av bilder och tidningsurklippfrån PRO Ställdalen. Det var Kjell Hanssons morfar som hade samlat. Ett fint tidsdokumet. Tanken dyker alltid upp när jag får ta del av sådana handlingar, vad har vi att delge generationerna framåt. Det skickas och tas emot massor av information men hur mycket sparas för framtida tillbakablickar.

IMG_0172_650px-1

Mötet avslutades med dragning på lotten man får vi inträdet. Ett kaffepaket var vinsten som Eva Ekman kunde ta med sig hem..
Marianne Jansson säljer åror. Ett fint prisbord väntade på ny ägare. Kopparbergarns fotograf tyckte att skribenten skulle ta foto när han vann första vinsten. Lovade.

IMG_0185_650px-1

Nu inträffar det osannolika. Det blev han som vann och fick möjlighet att bli ägare till en färglittografi utförd av Åke Vogel. Motivet är hämtat från Södertälje hamn. Det var bara för skibenten att agera fotograf.

IMG_0117_650px-1

Så avlutades en mycket trevlig eftermiddag med en önskan om en God Jul och ett Gott Nytt År 2018 börjar PRO Ställdalen med nya aktiviteter.

Text: Thyra Lundell Foto: Bengt Lundell

1 kommentar till Unga röster på PRO möte