News

Translate:

Flagcounter

Flag Counter

Väder

klart.se

Arkiv

Ugglesafari

Ugglesafari

2019-03-30
Kl. 20:00 samlades 14 av naturstudieklubbens medlemmar på Ahlstroms parkering. Det var dags för årets ugglelyssning. Tyvärr hade det inte kommit så många rapporter om hoande ugglor så det var bara att åka på vinst och förlust.
När vi installerat oss i så få bilar som möjligt bar det iväg i olika färdriktningar.

Målet för oss var Grillplatsen vid Uvbergsbron. Grusvägarna började känna av tjälskador. De var mycket mjuka i vissa partier så det gällde att ta det lugnt. På ett ställe fanns tydliga spår efter en bil som suttit fast.

Efter många stopp utan att få höra någon uggla kom vi till mötesplatsen. Där flammade elden i mörkret. Pannlampor ledde oss rätt i halkan och mörkret. Väl framme vid elden släcktes lamporna och vi omslöts av marskvällens mörker. Ett stilla porl från älven nådde oss.

När elden falnat något var det dags för korvgrillning och kaffe.

Senap och ketchup bjöds runt.

Ett lågmält samtal fördes runt brasan men också glada skratt varvat med tystnad för att lyssna ut i mörkret.

Tyvärr var det ingen uggla som lät höra av sig.

När vi var mätta av korv lade Kjell Hansson mer ved på brasan och vi satt där i mörkret och njöt av den milda marsnatten. Trots att ugglorna uteblev fick vi en stunds fin avkoppling.
Kjell rapporterade dagen efter att han hade stannat vid Gåstjärn när han åkt hem och då hört två kattugglor så det tycks finnas bara man är på rätt plats vid rätt tillfälle.

Text: Thyra Lundell Foto: Bengt Lundell

3 kommentarer till Ugglesafari

  • Frida Sandberg

    Allting var bättre förr i tiden brukar man ju säga. Och delvis stämmer det nog. När vi bodde i Backarna satt en liten uggla i ett runt hål i huset på våren och hoade och den brydde sig inte ett dugg om att vi gick ut och tittade på den

  • Lee Sandberg

    Så trevligt att få deltaga här nerifrån Vårskåne, och föreställa sig känslan vid Uvbergsbron om kvällen!

  • Vilka fantastiska bilder i ugglemörkret, Bengt! Med dessa har du förtjänat titeln Mörkrets Mästare.