News

Translate:

Flagcounter

Flag Counter

Väder

klart.se

Arkiv

Ugglesafari i Ställdalen

Ugglesafari i Ställdalen

2017-03-13
IMG_1060_650px-1

Ställdalens Naturstudieklubb har gjort sin årliga ugglesafari. Tyvärr var inte vädret det bästa. Regnet hängde i luft och det blåste något.
Deltagarna samåkte i fyra bilar från Ahlstroms industriparkering. Två bilar åkte norrut mot Ställberg med omnejd. Den andra bilen, som Kopparbergarn satt i, styrde västerut. Första lyssnarstoppet vid Murens. Regnet strilade men mot söder sken en nästa full måne. Tystanden var påtaglig inte en enda uggla hördes. Färden gick mot Uvbergsbron med ett antal stopp under vägen. I vägkorset upp mot Uvberg hördes kattuggla. Nu hade regnet slutat och senvinternattens tystnad från civilisationens ljud var påtaglig.
Efter lite mer än 1,5 timmar återsamlades vi vid Gåstjärns grillplats. Bilarna som åkt mot Ställberg hade inte hört någon uggla.

IMG_1099_650px-1

De som kom först hade tänt grillelden så det var bara att vänta på fint grillkol. Under tiden tullades ryggsäckarna på medhaft kaffe.

IMG_1079.650px

Snart spred sig doften av grillad korv över nejden.

IMG_1084_650px-1

Senap och ketchup är viktiga tillbehör

IMG_1080_650px-1

Under nästan 1 timme umgicks deltagarna. Man mindes gamla uggleutflykter och andra naturupplevelser.
Eftersom det var plusgrader och månen lyste var det inte så bråttom att ta sig till bilarna.
Uggleutflykter passar olika åldrar. Just den här kvällen var den yngsta 6 månader och den äldsta 76 år.
När vi så småningom gick mot bilarna var vi överens om att vi hade haft en fin kväll trots avsaknaden av ugglor. Vi gör ett nytt försök nästa år igen.

Text: Thyra Lundell Foto. Bengt Lundell

2 kommentarer till Ugglesafari i Ställdalen

  • Annika

    Står jag på min balkong i Ställdalen så hör jag ugglan nästan varje kväll

  • Frida Sandberg

    Ugglor är mysiga tycker jag. Vi hade ugglor i huset, dvs ugglan satt i ett runt hål i ena gaveln och var inte ett dugg rädd ens när vi lyste på den med en ficklampa. Tyvärr bor vi inte där längre, så jag vet inte om det fortfarande finns ugglor där