News

Translate:

Flagcounter

Flag Counter

Väder

klart.se

Arkiv

Trädgårdsföreningen hade skördefest

Trädgårdsföreningen hade skördefest

17-09-17
_DSC3285

I soligt sensommarväder var det liv och rörelse utanför Stora Gården på lördagen. Det var skördefest med Ljusnarsbergs Trädgårdsförening och folk strömmade till redan tidigt på förmiddagen, för att se vad knallarna med gröna fingrar hade att bjuda på.

_DSC3311

Grönsaker av alla möjliga former och färger fanns att skåda och visst är det vackert när man fyller en korg med bönor så här i grönt och gult. Sommarens grönska och höstens guld.

DSC3291-650x414

Rolf och Irène Elmström stod vid ett stort stånd och sålde produkter från Stora Ånäs och Storå Bär & Grönsaker och det var inte små mängder. Grönsakerna hittade sina köpare och man förvånas över att skörden blivit så riklig denna kyliga sommar.

_DSC3308

Ett bord var fyllt med äppelfat. Där stod frukternas namn och visst känner man igen ganska många.

_DSC3306-2

Pomologen Karin Bylen hade kommit från Hedemora, för att visa hur man kan söka namnen på sina äppelsorter.  Man tittar på utsidan, luktar, kollar fodret vid blomman, ser efter hur skaftet sitter och noterar färg och form. Sen tar man insidan. Där tittar man på kärnhuset och hjälp och vägledning kan man få i böcker. Karin visade en bok som heter Svenska äpplen, en bok som hon rekommenderar.

_DSC3305

Med sig som bisittare hade hon Per Klingberg.

_DSC3298

Aino Pakola bjöd på trattkantarellsoppa och surdegsbröd med squash. Det smakade mycket gott och brödet var saftigt och smakrikt. Kopparbergarns reporter passade på att köpa en påse torkad gul trumpetsvamp.

_DSC3293

Inlagd gurka fanns att köpa hos Ingrid Karlström. Hon berättade, att de hade mognat snabbt bara solen och värmen kom.

_DSC3296

Saft på blommorna av rallarrosor fanns att köpa hos Lisbet Olsson Wallander. Dessutom hade hon en mängd burkar med frestande innehåll, bland annat torkad och mald trattkantarell.

– Det är så bra, att bara smula ner i såsen, kommenterade hon.

_DSC3294

Lena Nyström hade stickade artiklar och garnerat bordet med rankor av humle. Hon var inte den enda med annat än grönsaker. Det fanns också skålar och fat från Kopparbergs krukmakeri och ett stånd med tygkassar i vackra mönster.

Text: Inger Aftonljus
Foto: Björn Öringbäck

 

1 kommentar till Trädgårdsföreningen hade skördefest

  • Heinrichs

    Kopparberg ist für uns einer der schönsten Orte wo wir Urlaub machen durften.
    Alvar und Frida Sandberg waren gute Gastgeber meine Frau Bärbel und Frida sind Cosinen leider ist Altar sehr krank wenn sie eine Möglichkeit haben Bitte
    grüßen sie die zwei liebe Menschen von Baerbel und Dieter aus Hildesheim