News

Translate:

Flagcounter

Flag Counter

Väder

klart.se

Arkiv

Trädgård i Ställdalen

Trädgård i Ställdalen

2020-05-15
Med Ställdalens Byalag i ryggen har några eldsjälar startat projekt ”Folkets Trädgård” i Ställdalen.

Igår, torsdag, hade Ställdalens föreningar bjudits in för information.

Det började med att Elin bjöd på kaffe/te och kolor.

Det gick bra att hålla sig till de restriktioner om avstånd som är förskrivit. För säkerhets skull hade Elin också med sig handsprit.

Kicki Hendal och Elin Hector, närmast kameran, berättade om sina tankar inför projektets genomförande.
Sparbanksstiftelsen har bidragit med 20 000:- till en grundplåt. Ljusnarsbergs kommun har upplåtit mark så grunden var lagd.
Banverket hade skänkt pallkragar som blev över på spårområdet när det under våren gjorts underhåll på järnvägen. Ljusnarsbergs församling kommer att sponsra med jord. Bergslagsodlingar med fröer. Elin har förodlat plantor. Så nu är det bara att sätta igång.

Trädgården kommer att finnas på det som idag bara är en stor gräsplan i centrum.
Pallkragarna skall målas med falu rödfärg och ställas upp i olika höjder. Det skall göras platser för sammankomster och det är här som föreningarna kommer in. Genom att göra aktiviteter kan de marknadsföra sig, delge kunskaper och information.
Meningen med Folkets Trädgård är att öka bygemenskapen kring ämnen och aktiviteter som kan intressera de flesta. Det kommer också att vara möjligt att plocka av skörden. Naturligtvis är man välkommen fastän man inte bor i Ställdalen.
Kicki och Elin berättade också om planer inför framtiden. Men det handlar om pengar och bygglov men även vägverkets godkännande.

Vi som var där och lyssnade imponerades av hur snabbt och effektivt projektgruppen har arbetet. Nu är det upp till oss Ställdalingar att bygga på. Kicki och Elin är öppna för förslag.
Helst skall det finnas ett upplägg till Ställdalsbladet trycks i slutet på månaden. Meningen är att det skall vara både schemalagda och spontana aktiviteter där. Förskolan kommer också att finnas där ibland. Väl mött under sommaren önskar oss Elin och Kicki.

Text: Thyra Lundell  Foto: Bengt Lundell

2 kommentarer till Trädgård i Ställdalen