News

Translate:

Flagcounter

Flag Counter

Väder

klart.se

Arkiv

Tipspromenad i Kopparberg

Tipspromenad i Kopparberg

2020-04-15

Promenader i det friska är bra! Folkhälsomyndigheten säger att vi gärna få ta promenader, det viktiga är att vi håller avstånd och inte går i klungor. Att det ska bli någon trängsel på promenadstråken i Kopparberg, är ju inte heller så troligt. Så passa på, gå ut och njut av vårsolen, eller om du är pollenallergiker, gå ut och njut av de regniga dagarna!
Så här i ”Corona-tider” behöver vi lite aktiviteter för att komma ifrån tristessen. Astma- och Allergiföreningen i Bergslagen och Unga Allergiker Bergslagen bjuder därför in till en tipspromenad, öppen för alla. Denna tipspromenad är placerad i Kopparberg. Om intresset är stort, så kan det bli fler promenader och kanske även på fler orter.

Det här är fråga 1 av 10. Denna fråga är placerad på Gruvfogdegatan, precis innan backen börjar.
Rickard Didic´ är engagerad i de båda föreningarna och det är han som har gjort frågorna och placerat ut dem. Rickard är dock själv pollenallergiker och fick därför vänta till en regnig dag för att kunna placera ut frågorna.

Så här går promenaden till: Ta med dig papper och penna. Det är tio stycken, 1, X, 2 – frågor, samt en utslagsfråga. Skriv ner den tipsrad som du tror är rätt och din gissning på utslagsfrågan. Maila din ”rad” till friskarelivbergslagen@gmail.com eller lämna in lappen med din rad och dina kontaktuppgifter till John Scott´s i Kopparberg. Du kan maila ditt svar t.om. den 26 april. Om du lämnar in svaret till John Scott´s, så behöver du lämna in det senast den 25 april. Tre påsar med parfymfria produkter och/eller rekommenderade av Astma- och Allergiförbundet delas ut bland dem som har flest rätt på frågorna.

Här är frågorna utplacerade: Fråga nr. 1 börjar längst ner i backen på Gruvfogdegatan. När du kommer upp för backen, sväng till höger in på Storgruvegatan. Där vägen delar sig; ta den vänstra vägen, passera Logebacken och gå in på Mårten Finnes gata. När du har Kyrkbacksskolan framför dig, följ Klastorpsgatan ner till R63. Gå över denna väg och gå in på Laxbrogatan. Utslagsfrågan är placerad utanför Postmuseet.

Lycka Till!
Text och foto: Anna-Lena Didic´
Kartbild: Beni Didic´

2 kommentarer till Tipspromenad i Kopparberg