News

Translate:

Flagcounter

Flag Counter

Väder

klart.se

Arkiv

Timing och skidor

Perfekt timing och sponsrade skidor

15 -01-28

Susanne Eklund hade verkligen prickat in rätt dag att ta med sig Kyrkbackskolans nior till Klacken för ett par timmars längdåkning i perfekta skidspår. Dagen bjöd på strålande vinterväder, ny snö och välpreparerade spår.
Det senare var helt klart ett resultat av att Carl-Alfred Falk från Ställbergs IK tillbringat förmiddagen på spårmaskinen.

_DSC9809

–         Elljusspåret är klart för både skate och klassisk åkning, berättar Carl-Alfred, och Slätåsvägen är preparerad för klassisk åkning 10,5 kilometer. Femkilometersspåret är packat, men spåren där får vänta ett par dagar, så vi får se vad det blir av det mildväder som annonserats för i morgon. Men till helgen ska det också vara klart.

_DSC9790

Medan vi pratade dök Susanne Eklund upp med sina elever, som var ivriga att få på sig skidorna och komma iväg.

För Kopparbergarns reportrar var det extra roligt att se, eftersom vår förening använt en del av våra annonsintäkter till att sponsra skolan med tolv kompletta utrustningar för längdåkning – skidor, stavar och skidskor.

_DSC9813

–         Vi idrottslärare på skolan blev jätteglada över erbjudandet, säger Susanne Eklund. Det var ett riktigt pusslande för att få ihop kombinationer som kan passa många olika elever, men jag tycker att vi har lyckats bra. Det är faktiskt knepigast med skorna, så vi får försöka att komplettera med några extra par, och vi behöver skaffa remmar till transport av skidorna.

–         Inga problem, svarar vi från Kopparbergarn. Det kan vi nog också bidra till.

_DSC9807

Så har alla kommit iväg ut på spåret och Kopparbergarn drar vidare till andra uppdrag.

Text och foto: Björn Öringbäck

1 kommentar till Timing och skidor

  • Thyra Lundell

    Det måste varit roligt att få komma ut i naturen en sådan fantastisk vinterdag.
    Hoppas det gör mersmak.