News

Translate:

Flagcounter

Flag Counter

Väder

klart.se

Arkiv

Tävlingsfotografier till Skåne

Tävlingsfotografier till Skåne

18-01-18
fotografier

Tillsammans med Fotoklubben Oktav i Hällefors är Ställdalens Fotoklubb värd för en riktig stortävling. Tävlingen heter Närke BergslagsFoto och i den deltar också Askersunds Fk, Degerfors Fk, Fk Zoom Odensbacken, Fk Focus Örebro, Karlskoga Fk och Lindesbergs Fk.

Bilder har kommit in från alla åtta klubbarna och nu har jag som tävlingsledare i Ställdalens Fk sorterat, listat och packat i kartonger tillsammans med maken Björn. Alla tre klasserna, Svartvit på papper, Färg på papper och Digitalt skickas till var sin fotoklubb i Skåne för bedömning och det är inte ett fåtal bilder precis. I lådan med färgbilder ligger 92, i lådan för svartvita ligger 70 och på CD:n med digitala finns 126 bilder.

När bilderna är tillbaka, bedömda och placerade, ska resultatlistor upprättas och presentationer i form av bildspel skapas. Sedan får Fk Oktav ta över ansvaret. De kommer att göra en utställning i Hällefors Församlingshem i slutet av mars med alla pappersbilder och ordna fika och förtäring för alla besökare från tävlande klubbar. Det är också där, som redovisningen kommer att ske.

Visst känns det spännande! Inte för att jag själv kommer att få någon högre placering med mina bilder, men att få vara med om ett så stort evenemang. Håll tummarna för att mina, Björns, Bengt Lundells och Thomas Johanssons bilder kommer bra till.

Text och foto: Inger Aftonljus

1 kommentar till Tävlingsfotografier till Skåne