News

Translate:

Flagcounter

Flag Counter

Väder

klart.se

Arkiv

Sven Larssons 90 år

Sven Larssons 90 år

2030-10-08


Analoga kameror och en interiörbild från förr

Namnet Sven Larsson är i Kopparberg liktydigt med butiken på Konstmästaregatan 10, där man kan köpa elektronisk utrustning av skilda slag och dessutom få hjälp med att lösa allehanda tekniska problem.


Grundaren Sven Larsson

Affären grundades 1930 av affärsmannen Sven Larsson, och vid hans död 1966 tog sönerna Sven-Åke och Lars-Erik över verksamheten. Från början var namnet Sven Larsson elektrisk och fotografisk affär och inriktningen är fortfarande densamma. Artiklarna har givetvis förändrats och nya har tillkommit med tiden. TV-apparater till exempel, var ju inte uppfunna då affären grundades. Andra saker har försvunnit efter hand. Förr var framkallning av film och bilder en viktig del av verksamheten, men det var före de digitala kamerornas utveckling.


Sven-Åke tv. och Lars-Erik th.

Egentligen är det egendomligt att den här typen av handel har överlevt på en så liten ort som Kopparberg, medan så många andra specialbutiker tvingats slå igen. Men det finns många delar av förklaringen, varav den viktigaste säkert är det personliga bemötandet och en god service, samt anpassning till förändringar  i utbud och efterfrågan.

Bo Kempegård gjorde på jubileumsdagen ett besök i butiken och tog de bilder som visas i den här artikeln, och sina egna intryck återger han så här:

Bo säger:
Sven Larssons 90 år i år En foto och radioaffär som fyller 90 kan man nog kalla för antik och anrik. Eller är det en framgångsrik eftersom de är still going strong? Grattis i alla fulla fall! Jag frågade om jag fick ta kort och att skriva lite kort. De log. Jag fick betala med kort så det gick bra. Jag köpte en klocka i guld. De sa att den var urbra. Garanti var det också.

Kopparbergarn, med blygsamma 8 år på nacken, bockar med densamma och gratulerar med lite gratisreklam!

https://sv-se.facebook.com/Sven-Larsson-i-Kopparberg-AB-124460191010415/

 

Bild och text: Bo Kempegård med hjälp från A till Ö. 

1 kommentar till Sven Larssons 90 år

  • Ulla-Britt Blomqvist

    Jag kommer ihåg när jag gick i folkskolan, då lånade vi radio hos Larssons när vi skulle lyssna på skolradio. Det var tider det