News

Translate:

Flagcounter

Flag Counter

Väder

klart.se

Arkiv

Superskoj på Kyrbackskolans kör- och orkesterläger i Lövåsen!

Superskoj på Kyrbackskolans kör- och orkesterläger i Lövåsen!

17-10-03
Den 21 – 22 september hade Kyrkbacksskolan i Kopparberg sitt kör- och orkesterläger i Lövåsen, utanför Lindesberg. Ett läger där vi får spela och sjunga, men också ha otroligt roligt tillsammans med kompisar och våra lärare!

01

Här övar kören på låten ”Paper Planes”.

02

Lärarna Johan Fuxin och Karin Svedberg Carlsson spelar tillsammans med Nicole.

03

Det här kan se ut som några vanliga träd, men högt uppe bland grenarna sitter Nadja och sjunger! Kan ni se henne?

04

Vackert är det vid sjön vid Lövåsen. Några barn passade på att bada. Fiolfröken Karin tog sitt vanliga morgondopp. I år fick hon sällskap av en stor flock med gäss!

05

Roliga lekar och tävlingar fanns det också tid till!

Det spökar…eller…?

På torsdagskvällen hittade jag inte Nadja (en kompis), någon sa att de trodde att hon var ute vid sjön och sjöng. Jag och två andra kompisar gick då ut för att leta efter henne. Det var nästan kolsvart ute, och vi blev mer och mer rädda för lamporna hade rörelsedetektorer och helt plötsligt tändes det lampor när vi gick! Vi tittade mot sjön, men det var ingen där. Då såg vi helt plötsligt ett ljus som rörde sig i skogen! Vi började skrika och sprang tillbaka in igen!

På vägen in såg vi genom ett fönster att Nadja satt inne i huset och sjöng! Då var det problemet löst, men vem var i skogen???

Vi och några fler elever fick med oss läraren Alex ut, för att kolla vad det var som lyste. Alla elever gömde sig bakom Alex och lyste med sina mobiler överallt. Vi gick sakta mot ljuset och upptäckte att det bara var ljuset från en lyktstolpe som speglade sig i vattnet! Skönt!

Vi började gå sakta mot huset igen, men då helt plötsligt börjar det att blinka i ett fönster i ladan mitt emot vårt hus!

Alla började skrika, sprang snabbt tillbaka och trängdes snubblande genom dörren för att komma in igen. Alla pratade och skrek i mun på varandra och försökte berätta för de andra lärarna vad vi hade sett, men de förstod nog inte så mycket av vad vi sa.

Jag och några kompisar gick ut och ställde oss på trappan. Vi tittade mot ladan, där det nu lyste i fönstren. Helt plötsligt släcktes ett av ljusen i ladan! Vi sprang snabbt in i huset igen! Där inne pratade alla fortfarande i mun på varandra och vi fyllde i med vad vi hade sett alldeles nyss. Mitt i allt väsen, frågar Micke helt plötsligt: Är det någon som vill ha en banan?

Alla skrik, byts ut mot skratt.

Men nu fick vi med oss Micke ut för att kolla på ladan. Nästan alla elever följde med ut och ställde sig på trappan. Jag och Micke gick fram mot ladan. Micke började rycka i dörren och kolla in genom fönstren, men han såg inget konstigt. Det konstiga var att det satt en stor regel på dörren och den hade ett hänglås! Hur kunde lampan tändas och släckas inne i ladan???

Jag såg att det lyste i ett fönster längre bort, jag bad Micke att kolla om han såg något där, men han såg bara ett par solglasögon!

Alla på trappan började skratta. Vi bestämde oss alla för att gå in igen. Men en elev sprang och la en banan och några kex på trappan till Ladan, om det var någon där behövdes kanske lite mat…

När vi kom in sa Micke att nu behövde vi sjunga några barnvisor för att lugna ner oss! Vi sjöng Lille katt och Bä bä vita lamm och många andra barnvisor! Några sjöng i stämmor och vi hade ett riktigt mysigt slut på en händelserik kväll!

Lägret var jätteroligt! Fler skulle passa på att vara med och spela och sjunga i kör och lägret borde vara två gånger per år!

Den 19 oktober har Kulturskolan en konsert för världens barn! Den är i Ljusnarsbergs kyrka kl. 18.30. Då hoppas vi att riktigt många kommer och lyssnar!

06

Fyra lärare på Kulturskolan…eller?

07

Här är lärarna: Alexander Hörngren, piano – och musiklärare, Michael Bjurström, teaterpedagog, Louise Östman, körledare och lärare i sång och Karin Svedberg Carlsson, lärare i fiol. Saknas på denna bild gör Johan Fuxin, lärare i gitarr, bas, trummor och musik.

Text och bilder: Linnea Didic´ (en elev på lägret)

2 kommentarer till Superskoj på Kyrbackskolans kör- och orkesterläger i Lövåsen!