News

Translate:

Flagcounter

Flag Counter

Väder

klart.se

Arkiv

Stjernfors golfklubb kommer igen

Stjernfors golfklubb kommer igen

18-08-18
Det händer saker på den lilla golfbanan i Stjärnfors. Det surrar och rafsar och diskuteras, förhoppningsfulla medlemmar jobbar ivrigt för att få igång så mycket som möjligt så snart som möjligt.

DSC00822

Kopparbergarn kom på besök på lördagsförmiddagen. Ordförande Bengt Lindberg var inte säker, men uppskattade antalet aktiva till 30-40 arbetande medlemmar. Man ser verkligen framåt. Ulf Anagrius har köpt in maskinparken så att klubben ska kunna få i ordning banan och det finns mycket att göra.

Bengt hoppas att de medlemmar, som sökt sig till andra klubbar, ska komma tillbaka och spela i Stjärnfors. Flera var med redan nu under helgen och det finns ca. 100 medlemmar på den Facebook-sida klubben har. Vi från Kopparbergarn fann också, att det fanns flera som sökt sig tillbaka och gick och jobbade med olika uppgifter på området.

DSC00833

– Vi behöver förstås stöd och sponsring från kommunen och företagarna, säger Bengt och ber oss notera den helt tomma sponsorskyltningen. Vi är ju en liten klubb med små medel att driva golfbanan med och har ju ingen storsponsring som många av de stora banorna och klubbarna.

Ja, så tycker också Kopparbergarn och hjälpte till med utgifterna för lunchburgarna, så att de som jobbade inte skulle behöva betala fullt pris. Vid kommande ungdomssatsning vill vi också vara med och hjälpa till.

DSC00837

Therese Gällström grillade hamburgare och så kunde man gå upp på altanen och sätta sig och äta.

DSC00832

Möblerna var nyspolade från damm, lort och fågelspillning och blänkte i solen, så det såg trivsamt ut.

DSC00820

Man kunde få fika också. Brigitte Draxler var i köket och visade de kakor hon bakat för helgens arbetsdagar.

Vi gick runt och kollade lite på området.

DSC00813

Nere vid kanalen gick Erik Svedjemyr och Erik Bergsten och röjde vass. Erik Svedjemyr bor i Järfälla, men har ett sommartorp i närheten och har varit med i klubben flera år. Nu ser han fram emot att kunna spela igen, när han är här.

DSC00815

Vi går förbi en sandbunker, som håller på att rengöras från ogräs och ser halvfärdig ut, på vår vandring vidare. Så träffar vi Torbjörn Olsson, som räfsar gräsklipp. Han är glad, att vi ska skriva om vad som händer och tycker att klubben borde ta kontakt med tidningen Svensk Golf också, så många kan läsa om vad som händer.

DSC00838

Arne Eklund kommer på den stora klipparen. Han stannar till och går mot burgarna, för att få en paus. Bengt hade berättat, att klubben har fått igång rangen och tror att fairway ska kunna öppna snart med provisoriska hål. Greenerna behöver helrenovering, men det kan nog komma igång till nästa säsong. Tråkigt bara, att det saknas en traktor och en kärra, som stod skrivna på klubben.

DSC00847

Vi träffar också Stefan Larsson och Jens Almerstedt, som räfsar löv för fulla muggar. De är väldigt nöjda med att banan ska komma igång igen under klubbens ledning. Stefan har inte spelat golf alls på något år, för han har fått barn och ville inte åka långa vägar för att spela. Nu blir det närmare och då kan ha också ta med sin 9-åriga dotter, som vill vara med.

Trots allt jobb vill klubben ändå starta upp en utbildning för nybörjare. 29:e augusti-2:a september kommer Rolf Granberg och Janerik Björkman att hålla i kursen och de som deltar, kommer att få reducerat pris på medlemsskapet nästa år.

Kopparbergarn önskar klubben lycka till i sitt fortsatta arbete med helgjobben och verksamheten framöver.

Text: Inger Aftonljus
Foto: Björn Öringbäck

1 kommentar till Stjernfors golfklubb kommer igen

  • Frida Sandberg

    Det var ju roliga nyheter och jag hoppas och håller tummarna för att projektet skall lyckas