News

Translate:

Flagcounter

Flag Counter

Väder

klart.se

Arkiv

SPF med flera

SPF med flera

2020-09-25

Vad gör man i Bångbro en torsdagseftermiddag i september? Svar följer.

Folk är på väg in i Folkets Hus. Vi hakar på för att se. Vi möts av välkänd musik, Flottarkärlek med Snoddas. Längst fram finns Emma Andersson från Studieförbundet Vuxenskolan som är laddad och har musiken med sig.

Ordförande för SPF Ljusnarsberg Jacqueline Prinselaar hälsade alla välkomna. Hon läste väldigt fina rader av Tage Danielsson. Sedan kunde hon och maken Hans njuta av föreställningen.

Emma Andersson föreläser och har tematräffar som tar oss tillbaka till det ljuva 50- och 60-talet med bland annat Hasse och Tages kulturskatter och Monica Zetterlunds musik. Aktiviteterna ingår i projektet ”God dag God dag. Minns du 50-60-talet?” som syftar till att främja social samvaro för seniorer. Publiken kunde hålla bra avstånd.

Vi som var där fick också komma till tals med egna upplevelser. Karusellen med Lennart Hylland. Första gången som man fick se en televisionsapparat var ett av många bidrag. Hylands hörna från 1962 och 21 år framåt. Till exempel när stadsminister Tage Erlander berättade om prästen som laddade om. Per Oskarsson gjorde en striptease i direktsändning. Då blev det tittarstorm. Vad kan orsaka en tittarstorm i dag?

Folke och Mia Haglund kände igen musiken. Alice Babs kände alla igen. Tommy Steele och/eller Elvis Presley? Välkänd musik för oss. Med den gamla musiken kommer också minnena fram. Skolminnen naturligtvis. En då sjuåring, som åt 34 fiskbullar. Hon fick många av andra som inte tyckte om denna mat. Fotbolls–VM där det franska fotbollslaget bodde på Hotell Laxbrogården och tränade på Tallheden. Ingemar Johansson som mötte Floyd Patterson en natt i juni 1959. Då lyssnade många på Radio Luxemburg.

Första människan i rymden var Jurij Gagarin. Månlandningen i juli 1969 kommer nog alla ihåg.

Christina och Karl Olov Pettersson till vänster, Folke och Mia Haglund till höger. Wera Pöchhacker och Margareta Börjemalm sitter en bit bakom. Tänk vad mycket som man kommer ihåg. Musik och händelser är som det var i går. Nästan.

Detta var Minnenas eftermiddag som alla tyckte var bra. Alla. Hur många är det? Jo, två dussin! Om jag kommer ihåg rätt. En dag som denna minns man det mesta. ☺

På torsdagar är det bowling klockan 12.

Bild och text: Bo Kempegård med hjälp från A till Ö.

1 kommentar till SPF med flera