News

Translate:

Flagcounter

Flag Counter

Väder

klart.se

Arkiv

SPF Ljusnarsberg med en 45-årig återblick

SPF Ljusnarsberg med en 45-årig återblick

15 nov 2023

Solen har gjort stora revor i molntäcket till vår förtjusning. Nu tittar lilla solen fram igen. Lilla är nog fel för den är stor och varmt välkommen. Ibland känns världen upp och ned och det kanske är så. Men detta är bara en spegelbild av verkligheten vid Bångbro Kanal.

Kunigunde Behrens, ordförande, hälsade oss välkomna till månadsmötet. Hon uttryckte sin glädje att få vara med i  föreningen.

Några av deltagarna är idel öra för att höra vad ordförande har att berätta om dagens program. Hon tog också upp sina tankar om framtida aktiviteter.

– Nu lämnar jag över ordet till Thyra Lundell, sa hon.

Thyra har läst igenom gamla protokoll och delger oss några axplock från de gångna 45 åren. SPF seniorerna Ljusnarsberg bildades 28 oktober 1978. Hon skummade igenom 45 år på nästan trekvartstimme. Under den tiden vände hon sig några gånger till åhörarna för att få stöd och mer kött på benen. Mycket intressant! Tiden går fort när man har roligt eller blir äldre. Ibland skall man titta i backspegeln för att se framåt. Att redogöra för hennes enorma bläddrande i gamla papper låter sig ej göras. Varma applåder fick Thyra. En sammanfattning av Thyras historiebeskrivning kommer att finnas på Hemsidan för SPF Ljusnarsberg.

Tänk att här sitter självaste fotografen Bengt Lundell modell framför kameran. Han som alltid är bakom. Kameran alltså!

Wera Pöchhacker hade högläsning, ett Kåseri, ur ”saltat & pepprat”. Bland annat om Tack! Tack! Tack! Tack! Tack! Tack Wera!

Som brukligt är det gosmörgås med kaffe i denna fina miljö. Verktygen har redan huggit in. Frågor och funderingar for i luften om vad vi vill och önskar för medlemmarna fortsättningsvis nästa år.

Påtåren är urdrucken nu. Många siffror i bild. Åror kallas visst dessa lotter. Varför? Sökte på internet och hittade inget svar. Tror att det betyder att man kan ro hem en vinst. Så var det med dä.

13 december klockan 13 blir det Julbord med prat, kan kanske även betecknas som ett rundabordssamtal. Det är en mötesform där alla deltagare ges samma status och varje deltagares röst har samma vikt. Efter en sådan sittning har ingen samma vikt. Förhoppningsvis visar sig Lucia med tärnor och stjärngossar.

Tack för i dag och väl mött nästa gång!

Foto och text: Bo Kempegård

1 kommentar till SPF Ljusnarsberg med en 45-årig återblick