News

Translate:

Flagcounter

Flag Counter

Väder

klart.se

Arkiv

Spelträff på Abrahamsgård.

Spelträff på Abrahamsgård

18-02-28
IMG_2574

Lördagen den 24:e februari var det så dags igen för den årliga spelträffen, som Ljusnarsbergarnas Spelmän arrangerar, på Abrahamsgård.

Det blev som alltid en välbesökt tillställning, med spelmän i alla åldrar och från både nära och långväga håll.

IMG_2575

Man började med ett allspel, under ledning av Bengt Papmehl-Dufay, där spelmännen tillsammans spelade 7 låtar, som alla valts ut så att så många som möjligt skulle kunna delta!
Efter detta så var det buskspel som gällde och det fanns många utrymmen att välja på, så spelmännen kunde bilda många små eller större grupper för spontant spel.

IMG_2581

Här har vi Nils-Robert Ohlström, som visar sin fiol, en 5-strängad engelsk fiol. Han och hans familj har varit med i Ljusnarsbergarnas Spelmän i flera år. Yngsta dottern som bara är 4 år har också varit med flera gånger och spelat fiol.

Publiken och spelmännen kunde även njuta av kaffe med dopp, smörgåsar och korv med bröd, serverat av Annika Papmehl-Dufay och Lena Lindström som stod i serveringen.

IMG_2584

Där kunde man sitta ned och vila benen en stund och lyssna på olika spontant bildade gruppers musicerande. Efter ett tag så ljöd musiken i hela den gamla prästgården och det spelades låtar från landets alla hörn!

Undertecknad, som var med som arrangör, fick möjlighet att stifta bekantskap med flera nya ansikten och låtar, så när man sedan kom hem så var det med glädje man konstaterade att även denna spelträff (den 7:e under våran regi) blev en lyckad tillställning!

Det känns bra i ”folkmusikhjärtat” att se att denna musikform fortfarande lever i Ljusnarsberg…..Och jag, som spelman, hoppas att vi kan fortsätta att upprätthålla denna tradition – som man väl ändå får säga att det blivit! – med våran årliga sammankomst.

Text: Mats Lindström
Foton: Annika Papmehl-Dufay

1 kommentar till Spelträff på Abrahamsgård.

  • Frida Sandberg

    Det var säkert en mycket njutbar tillställning. Men var var ”buskarna?” (skojar bara!)