News

Translate:

Flagcounter

Flag Counter

Väder

klart.se

Arkiv

Sommarprogrammet börjar i Folkets Trädgård Ställdalen

Sommarprogrammet börjar i Folkets Trädgård Ställdalen

2020-07-01

I ett pressmeddelande från Folkets trädgård Ställdalen, berättas att i morgon, torsdagen den 2 juli, slår man upp portarna för sommarens aktiviteter:

Torsdagen den 2 juli öppnar vi grindarna till sommarens mötesplats i centrala Ställdalen. Med vetenskaps-picknick, sprayfärgsmålning och utställningen ”Blomstrande Ställdalen” inleds sommarens fullmatade program i Folkets Trädgård. Sommarprogrammet sträcker sig till den 29 augusti och erbjuder umgänge och gemenskap för alla åldrar och helt i linje med Folkhälsomyndighetens riktlinjer.

Trädgården inreds medenkla trädgårdsmöbler i naturmaterial och blommor för ögat och för pollinerande insekter, samt odlingar för gommen. Hela trädgården är inhägnad med ett fårstängsel men den är alltid öppen för besökare.

Under sommaren kommer det bland annat att erbjudas familjeyoga, lokala mathantverkare, trädgårdssamtal, klädbytardag, veteranbilsträff, konserter samt samtal om Ställdalens framtid. Av de lokala föreningarna får vi bland hjälp att kika på insekter och lära oss fota extrema närbilder.

– Platsen för Folkets Trädgård är vald utifrån att det är vår gemensamma kommunala mark och den signalerar tydligt att här händer det något. Tågen stannar mitt emot och trädgården hamnar i blickfånget när man kör bil in i Ställdalen, säger Arno Wilting en av initiativtagarna.

– Vår ambition är att skapa en attraktiv mötesplats som också kan visualisera våra framtidsdrömmar om Ställdalen, säger Elin Hector, en annan av initiativtagarna och tillägger.

– Kanske kommer denna temporära mötesplats att bli en permanent mötesplats. Det får vår utvärdering visa.

Initiativtagarna till Folkets Trädgård är ett 10-tal nyinflyttade personer i Ställdalen och är en del i Ställdalens byalag.

1 kommentar till Sommarprogrammet börjar i Folkets Trädgård Ställdalen