News

Translate:

Flagcounter

Flag Counter

Väder

klart.se

Arkiv

Skolavslutningar i Ljusnarsberg

Skolavslutningar i Ljusnarsberg 

2024-06-10

Så var vi här igen! En av de högtidligaste och finaste stunderna på året – skolavslutningarna! I år blev skolavslutningarna för F-åk.3 och åk 4-6 redan på tisdagskvällen. För att alla föräldrar och andra intresserade skulle ha möjlighet att delta i skolavslutningarna så hölls de i år på Malmtorget. En tradition som dock finns kvar är att eleverna ”tågar” klassvis fram till avslutningen och i täten går violinister och spelar ”Gånglåt från Äppelbo”. 

Malmtorget var fyllt av förväntansfulla deltagare och anhöriga under tisdagens skolavslutningar. Foto: Rickard Didić

Tyvärr är detta enda bilden från skolavslutningarna på torget. Detta av två enkla skäl. Idag är det tyvärr många familjer som lever under hot och behöver skyddad identitet. Därför går det inte alltid att vara framme med kameran. Det andra skälet är att vi i Kopparbergarn tyvärr inte hinner vara på plats överallt. Vi är helt enkelt i behov av fler frivilliga fritidsreportrar. 

På onsdagsmorgonen var det skolavslutning för åk 7-9 i Ljusnarsbergs kyrka.

Även här tågade eleverna fram till tonerna av ”Gånglåt från Äppelbo”.

Linnea, Pernilla, Natalie och Rickard står för inledningsmusiken.

”Rektorn har nu hållit tal om moral och ideal.” Ja, så sjöng vi på den tid när jag slutade skolan. Här höll rektor Karin Sandström tal. Det var dock inte om moral, utan om att ha det fint i sommar och att se fram emot nästa skolår och för niorna, en början på en ny epok i livet.

Stipendieutdelning! Först ut var Ljusnarsbergs Industri- och Hantverksförening som delade ut två stipendier. Casper Agerdalen och Tovali Cederin från åk. 9 blev de lyckliga mottagarna.

Kopparbergarns ordförande Rickard, delade ut fyra stipendier. Från åk. 9: Erik Andersson blev mottagare av Kulturstipendiet för sina färdigheter i piano, Amina Cheikho fick stipendiet för sina stora framsteg och muntliga färdigheter i engelska och Sally Einevik blev belönad för sitt konstnärliga skrivande i svenska. Leo Karlsson från åk. 8 blev belönad med ett flitstipendium.

Oj vilka talanger det finns i Ljusnarsberg! Tor Hedenius framförde med stor musikalitet och säkerhet, två klassiska stycken på flygeln. 

Fler stipendium! Sparbanksstiftelsen för Bergslagens sparbank har gjort det möjligt för skolan att dela ut fler stipendier. Rektor Karin Sandström och biträdande rektor Magnus Fredriksson delade ut stipendierna. Här var det några elever som visade sin färdighet i mer än ett ämne. Från åk. 9, Vidar Voigt – matematik och NO, Casper Agerdalen – tyska och musik, Freja Nygren Peura – SO, spanska och musik samt Hugo Söder från åk. 8 i idrott och hälsa.

Enligt tradition så delar Kulturskolan även ut ett smycke i form av en g-klav till elever i kulturskolan som nu slutar nian. Thomas Hegefors delar ut en g-klav till Vidar Voigt, Aram Woldu och Erik Andersson. 

Kamratstipendiet är stipendiet där eleverna själva får rösta fram en fin kamrat. Mottagare av detta stipendium blev Sally Einevik och Casper Agerdalen.

Årets demokratistipendium delades ut till Freja Nygren Peura. Som här tar emot sitt fjärde stipendium!

Så till sist – stipendiet för årets prestation delas ut till Lovisa Johansson.

Daniel Ray Hilsinger från ”Allt för Sverige” har funnit en del av sina rötter i Kopparberg. Här deltar han på en svensk skolavslutning för första gången. Tillsammans med kören och – 

Linnea sjunger han Aviciis ”Wake me up”.

Skolavslutningen avslutas med betygsutdelning och förstås med ”Den blomstertid nu kommer”. 

Vi önskar alla elever en riktigt Glad Sommar och till niorna ett stort Lycka Till för vidare studier eller andra framtidsplaner!

Text och foto: Anna-Lena Didić

2 kommentarer till Skolavslutningar i Ljusnarsberg

Kommentera

Du kan använda dessa HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.