News

Translate:

Flagcounter

Flag Counter

Väder

klart.se

Arkiv

Skolavslutning

Skolavslutning

17-06-16
_DSC2550

I strålande solsken, just när försommaren är som vackrast, höll Ljusnarsbergs kommun sina skolavslutningar. Elever, lärare, föräldrar och många andra med anknytning till ungdomarna bänkade sig i Ljusnarsbergs vackra kyrka.

Kopparbergarn var också med när åttor och nior skulle ta farväl av sina lärare. Åttorna kommer ju tillbaka till hösten, medan niorna sprids på olika gymnasier. Det är alltid både glädje och lite sorgsenhet under den här stunden. Man vet inte säkert om man ska kunna umgås som tidigare.

_DSC2534

Kören började programmet. Den sjöng ”Den Blomstertid nu kommer” i en annan, folkligare tappning än den vanliga koralen och

_DSC2554

sedan sjöng Angelique Einevik en solosång.

_DSC2558

Biträdande rektor Anne-Marie Hägglund hälsade välkommen och talade om kunskap. Hon sa att eleverna har mycket att lära och att den kunskap man får inte går att väga på våg, men ger möjlighet att knyta band, vilket behövs för att må bra. Hon berättade också, att niorna haft en avslutningslunch dagen före och att den varit fantastisk. Så önskade hon förstås alla åttor och nior ett riktigt skönt sommarlov. Mohammad Albaz tolkade, så att även nykomlingarnas föräldrar skulle förstå.

_DSC2565

Nadja Ström sjöng ”Happier” till ackompanjemang av Johan Fuxin innan det blev dags för utdelning av stipendier.

_DSC2566

_DSC2571

Det började med Kamratstipendiet. Bästa kamrat utses av eleverna själva och det här året gick det till Agnes Larsson och Veldin Basic.

_DSC2572

Josefine kom fram och berättade att hon ville sjunga, för att hon har en ängel vid sin sida. Sången var dedikerad Benita.

_DSC2583

Så var det dags för undertecknad, att som representant för Kopparbergarn, dela ut Koppabergarns uppmuntrans- och utvecklingsstipendier till elever ur nian som lärarna valt ut i ämnet svenska och i Kulturskolan.

I svenska fick Angelique Einevik och Lotus Bergqvist diplom och en summa pengar och från Kulturskolan Maria Pakhrova, Oscar Harju och Thor Nilsson likaså.

_DSC2598

Rotary delar också ut stipendier till elever i åttan och nian i matematik. Jonas Karman och Thomas Gustavsson räckte över diplom och kuvert till  Tindra Norgren i åttan och Oscar Harju i nian.

_DSC2604

Rektor delade ut gåvor från Sverker Edhes minnesfond. Här får Viktoria Askelin emotta gåvorna. Ida Blomkvist sitter vid flygeln och gläds med Viktoria. Ida kompade både kör och solister.

_DSC2615

Även Tim Eriksson i 9B fick samma stipendium.

_DSC2617

Årets prestation är ett stipendium som kommunen delar ut. Bo Wallströmer överräckte stipendiet till Igor Stevanovic i åk 9.

Ljusnarsbergs Industri- och hantverksförening delar ut ett stipendium i bild, hemkunskap, slöjd och teknik, men Jeanet van Dam, som skulle dela ut stipendiet hade meddelat att hon blivit förhindrad att komma. Hon kommer ändå att söka upp pristagarna, vilka är Viktoria Askelin och Thor Nilsson.

_DSC2622

Maria och Viktoria sjöng ”Just give me a reason” med höga klara röster.

_DSC2635

och sedan blev det körens tur med ”Truly, madly, deeply” .

_DSC2636

Så steg Sanna Eriksson fram till flygeln och sjöng ”Halo”.

_DSC2644

Efter det kom eleverna fram och fick sina betyg av klassföreståndarna, medan kören sjöng lite i bakgrunden. Det blev många kramar och mycket känslor. Alla önskades lycka till med livet och fortsatta studier

Till sist sjöng kören ”Love shine a light”, men en skolavslutning är aldrig riktigt klar utan att man sjunger ”Den blomstertid nu kommer” tillsammans, innan alla kunde gå ut i det härliga solskenet och känna att ”nu är det sommar!”

Text Inger Aftonljus
Foto: Björn Öringbäck.

 

 

1 kommentar till Skolavslutning

  • Frida Sandberg

    Tack för reportaget. Jag var visserligen där men såg ingenting eftersom jag satt på läktaren. Det jag tyckte var väldigt fint var att Mohammad Albaz tolkade så att även de som inte hade lärt sig så mycket svenska kunde förstå vad som sades. Det jag tyckte var lite synd var att man hade mest engelska sånger. Jag förstår visserligen språket men jag tycker ändå att det skulle ha varit lite mera svenska sånger