News

Translate:

Flagcounter

Flag Counter

Väder

klart.se

Arkiv

Skolavslutning 2018

Skolavslutning 2018

18-06-14
_DSC0285

Kopparbergarn var med då åttorna och niorna hade sin skolavslutning i Ljusnarsbergs kyrka. Många föräldrar och andra anhöriga kom för att få vara med om det stora ögonblick, då så många elever lämnar grundskolan, för att ta sig vidare i livet.

_DSC0238

Under tiden som folk samlades, spelade en grupp ur musikskolan folkliga toner, vilka gav riktig sommarstämning.

_DSC0244

Första punkt på programmet var att alla reste sig och sjöng den svenska nationalsången och sedan sjöng kören en sång, som heter ”Vågorna”.

_DSC0246

Därmed var inledningen avklarad och rektor Helena Carlsén hälsade välkommen. Hon sa, att det här var framför allt niornas stund och hon önskade dem lycka till i det fortsatta livet. Hon betonade också, att betygen är inte det viktigaste utan människan bakom dem, och att de skulle vara rädda om sig och den människa de är och vad de kan bidra med i livet de har framför sig.

_DSC0251

Nadja Einevik sjöng en medryckande solosång, ”Breakeven” med känsla och intensitet.

_DSC0263.

Efter ett kort inslag, där kulturskolan delade ut G-klaver till Joakim Hööst och Hussam Al-Omleh och som Kopparbergarn inte hann  med att fotografera, delade sedan biträdande rektor Anne-Marie Hägglund ut kamratstipendier. Det är skolans elever, som själva väljer ut en tjej och en kille, som de tycker är värda att få stipendiet. Här handlar det om att i alla lägen vara en god kamrat, som andra kan lita till. Edvin Larsson och Julia Hytter Fredriksson fick motta stipendierna

_DSC0264

Hantverksföreningen delar också ut diplom. Här är det Tindra Nordgren som får sitt.

_DSC0267

Även Jet Siripak, fick motta samma stipendium.

_DSC0269

Ronny Edvardsson kom fram med ett paket i handen och berättade, att det i år finns ett helt nytt stipendium till niorna.
– Eftersom skolans alla ämnen ska genomsyras av demokratiska tankar, önskade jag att det fanns ett demokratistipendium, berättade han. Förfrågan om medverkan gick ut till alla politiska partier och nästan alla ställde upp och sponsrade stipendiet.

_DSC0271

För sitt ställningstagande för människors lika värde i allmänhet och för sitt tydliga ställningstagande för kvinnors utsatthet i samhället i synnerhet, så tilldelas 2018 års demokratistipendium Nadja Ström, löd motiveringen och så fick Nadja sitt stipendium.

_DSC0284

Även Kopparbergarn delar ut stipendier till niorna och efter att kören sjungit ”Du är allt” steg undertecknad fram och delade ut Kopparbergarns uppmuntrans- och utvecklingsstipendie till två elever, som jobbat hårt för att klara målen i svenska och utvecklats bra i skolan. Eleverna, som fick stipendierna, var Maja Andersson och Edvin Larsson.

_DSC0294

Det delades också ut stipendier i matematik till Jens Nilsson för hans förmåga, att lösa matematiska problem och att se matte i helhet och delar och till Tindra Nordgren för hennes goda prestationer i matematik.

_DSC0310

Så blev det lite avbrott i utdelandet med lite sång av Nadja Einevik och Linnea Didic’. De sjöng ”Still I Fly” och det märks, att de här två tjejerna ofta sjunger tillsammans, för deras var för sig olika röster sammanvävs till en vacker enhet och de sjunger klockrent samstämmigt.

_DSC0327

Men det var inte slut på stipendier här. Sverker Edhes minnesfond delar varje år ut stipendier i svenska och religion. Tindra Nordgren och Vilda Holm Eliasson har båda nått framgångar i de båda ämnena och tilldelades stipendierna.

_DSC0329

De sista stipendierna delades ut av bildningschef Eva Sund för Årets prestation. Hon läste upp motiveringen, som berättade, att eleven gått från klarhet till klarhet, utvecklats och arbetat sig fram till goda resultat.

_DSC0334

Mottagare till det hedervärda stipendiet var Alexandra Lindgren.

_DSC0340

Slutbetygen, som niorna får, delas ut genom att eleverna en och en får gå fram till sina lärare och många elever hade rosor med sig, som de gav till lärarna. Under tiden var det dämpad sång och musik av musikskolans elever och lärare.

_DSC0347

Mäktigt tonade sedan avslutningarnas avslutning ”Den blomstertid nu kommer” i kyrkan innan eleverna fick tåga ut i den sommarljusa framtiden. Vi i Kopparbergarn önskar alla – elever, lärare och föräldrar – en riktigt härlig sommar!

Text: Inger Aftonljus
Foto: Björn Öringbäck

 

1 kommentar till Skolavslutning 2018

  • Frida Sandberg

    Och den här avslutningen var betydligt lugnare än den som jag bevistade dagen innan när småklasserna hade avslutning. Då var det livat må ni tro