News

Translate:

Flagcounter

Flag Counter

Väder

klart.se

Arkiv

Skidskolan har startat

Skid- och snowboardskolan har startat

14-02-01
skidskola1

Gillersklack satsar på, att de som så önskar, ska få lära sig att åka både skidor och snowboard. Benjamin Hoppe tar hand om snowboardåkarna och Conny Mellgren de som tränar på skidor. Båda grabbarna är superduktiga själva och har både intresse och energi för att lära ut vad de kan.

skidskola3

När Kopparbergarn gjorde ett besök i barnbacken hade Conny fyra små elever att träna. Han hade hjälp av Filip Snabb och just då skulle de lära barnen att åka i liften. Det var inte så lätt minsann, men småttingarna (4-6 år) har ju nära ner till snön och tullrade runt, när skidorna ställde sig på tvären.

skidskola2

Skam den som ger sig. Lilla Alma startade om och om igen lika glad och förväntansfull varje gång att komma allt längre upp i backen och Conny och Filip hjälpte till att sätta liftsitsen under rumpan. Det blev också lite lättare när Conny dragit ner farten på liften lite grann.

skidskola4

Benjamin berättar att kurserna, som är i fyra olika åldersnivåer, visserligen inte är helt fyllda, men det finns stort intresse för att åka. Man kommer också att fortsätta den här satsningen på helgerna och under sportlovsveckan kommer man att hålla på flera dagar.

– Det är ju en fin vinter och vi hoppas på en lång säsong, säger han. Dessutom bygger vi hela tiden ut Snow Parken. Det tillkommer flera rail och hoppen byggs på.
Han berättar också att hoppen är en bra reserv framåt våren. Då kan man köra ut snön i backen och på så sätt behålla möjligheten att åka.
På Gillersklacks hemsida finns information om kurserna både tids- och åldersmässigt.

Under vår lunchpaus träffade vi också Jimmy Hoppe. Han berättade att det är full fart i backen och på lördagen slog man rekord i antalet besökare.

Text: Inger Aftonljus
Foto: Björn Öringbäck

1 kommentar till Skidskolan har startat

  • Thyra Lundell

    Vilket härligt reportage. Hatten av för killarna som hjälper de små att det är härligt att vistas i friska luften och lära sig åka skidor.