News

Translate:

Flagcounter

Flag Counter

Väder

klart.se

Arkiv

Skidklubben ber om hänsyn för skidspåren

Skidklubben ber om hänsyn för skidspåren

2015-01-14

Det är mycket jobb att köra upp skidspår. Häromdagen körde skidklubben KIF upp skidspår på elljusspåret som går i kommunreservatet på Finnkullberget. Det kördes tre varv med tillplattning och två varv med tyngder, därefter drogs skidspår i den preparerade snöbädden.

Det var mycket jobb och blev ett fint spår att åka längdskidor i. Tyvärr var spåret redan dagen efter totalförstört av någon som åkt snöskoter runt nästan hela spåret. Förmodligen har den som kört skotern inte tänkt på att längdskidspåret var draget där.

I själva verket är det förbjudet att framföra motorfordon: snöskoter, fyrhjuling eller motorcykel i naturreservatet. Skidklubben har dispens för att dra upp skidspåret och jobba med elljusspåret, men i övrigt får man alltså inte köra där.

Det är ju väldigt tråkigt för skidåkarna att inte kunna åka efter att ha lagt ner så mycket jobb, så nu vill vi gå ut med en uppmaning till alla er som har snöskoter eller känner någon med skoter: Snälla åk inte i preparerade skidspår! (Ni kan ju passa på att berätta att man inte får köra alls i naturreservatet.)

Djupdalshöjden Kjell Store

Vi ber också alla som promenerar och joggar, med eller utan hund – SNÄLLA gå inte i dragna spår! Kanske är det läge att sätta på sig skidorna istället?

Text: Maud Sunden Mossberg & Åsa Rosenberg

Bild: Länsstyrelsen Örebro Län

 

1 kommentar till Skidklubben ber om hänsyn för skidspåren

  • Thyra Lundell

    Tyvärr finns det många som kör både fordon på hjul och fordon på band som inte använder det lilla som finns på insidan av huvudet.