News

Translate:

Flagcounter

Flag Counter

Väder

klart.se

Arkiv

Shopping till julen vid Kupolen

Shopping till julen vid Kupolen

2021-12-08

Skönt med en mjukstart tyckte de flesta morgontrötta pensionärer, när alla samlats för att besöka Kupolen i Borlänge med flera. Det var en lite gråkulen förmiddag när handbromsen släpptes och bussen lämnade Kopparberg mot norr och det surrade bra i bussen då många inte hade setts på ett bra tag.

Det var som om tiden hade stått still under epidemien. Tyvärr hade någon lämnat sin bana här på jorden under det långa avbrott som varit, men så är livet.

Men vi andra försöker hålla oss med, tills vi skall fira det stora jubiléet. Och vad är det då ? Jo då skall vi fira den hundrade resan. Det är visserligen tjugo resor kvar, men tiden går ju så otroligt fort och det är ju något att se fram emot.

Nåväl en dryg timme senare nådde vi Borlänge efter den obligatoriska lottdragningen och det visade sig, att att de flesta hade hoppat över frukosten och var hungriga. Resultatet blev att att vi svängde ner till IKEA och, hejsan hoppsan, där fanns det till och med julbord. Eftersom det blev ett rungande ja på frågan om vi skulle pröva på det, blev det som i lumpen, samlad marsch mot kasern, jag menar kassan.

Tur att Ingalill hade familjekort så blev det en hundring billigare, men dock inte mindre mat till glädje för en del. Tänk att att få njuta av varm ostkaka så mycket man vill. Ett bra tips från en matglad: Börja med efterrätten medan det finns kvar, de övriga slemmiga korvar och skinkor, sillar och sånt kan ni eventuellt ta senare.

Utan att stressa ihjäl sig kunde man sedan sitta i lugn och ro och se på alla som sprang och bar på korgar och kassar som om domedagen var nära. Att småbarnen tröttnade och skrek efter luft var in te så konstigt. Men även efter en vacker dag kommer mörker och det var inget undantag den här dagen heller.

När alla väskor och pryttlar stuvats in, hade mörkret sänkt sig över Borlänge.

Lydiga, som alltid, hade alla satt sig tillrätta för att dra söderut med stora gapande hål i plånböckerna. Men alldeles rätt inställning. Varför skall man inte passa på att njuta nu? Det kommer andra tider. Och andra tider blir det i januari, för då blir det revyafton och sen får vi se vart det bär i väg.

Efter ett chilevipp var vi åter i byn, ett lite snögande som föll och kylan som spädde på, fick avsluta dagen och alla verkade belåtna. Kom ihåg nu när alla julbord skall avnjutas, börja bakifrån.

Från oss alla i resekommittén önskas en GOD JUL OCH GOTT NYTT ÅR!
Tex o foto: Leif i Nittkvarn

1 kommentar till Shopping till julen vid Kupolen

  • Wilfriede (Frida) Sandberg

    Tack Leif för den underbara redogörelsen av resan. Jag var visserligen inte med men det kändes nästan så i alla fall. Önskar dig och alla som läser detta en God Jul och ett Gott Nytt år och skickar en kram till alla