News

Translate:

Flagcounter

Flag Counter

Väder

klart.se

Arkiv

Seniorboende

Seniorbostäderna inflyttningsklara

14-09-07
20140901273

Den första juli stod de renoverade och ombyggda seniorbostäderna på Kyrkvägen 11 klara, men hittills har inte så många bestämt sig för att nappa på erbjudandet. Elsa Jansson, som brukar medverka i Kopparbergarn med historier och annat ”Ur Elsas låda”, ställde sig dock tidigt i kö, och hon var också den första att flytta in tillsammans med sambon Bernt. Kopparbergarn har varit på besök och fått se hur fint det blev.

Totalt finns det 18 lägenheter iordninggjorda, och samtliga är tvårummare. Några är lite större och andra aningen mindre, och en del har en spegelvänd planlösning, men alla är ljusa, luftiga och välutrustade. Det gäller i synnerhet för kök och badrum men även för övriga utrymmen och balkong.

_DSC8784

Elsa är mycket nöjd med sitt nya boende.
– En del tycker nog att hyran är dyr, säger Elsa. Vi ger 7000 i månaden men man får mycket för pengarna.
Hon visar oss köket där man tänkt mycket på säkerhet och bekvämlighet. Spisen är till exempel reglerad av korttidstimer, så man behöver aldrig oroa sig för om man glömt en platta på, när man gått hemifrån.
Skåpinredningen är väl tilltagen och det finns många praktiska detaljer som den rymliga och lättöverskådliga kryddlådan. Underskåpen är av lådmodellen och mjukt självstängande om man puffar till dem.

_DSC8785

Kylskåp och frys är båda stora, så man behöver i vanliga fall inte ha någon extra frys i källarförråd eller så, påpekar Elsa.

Badrummet är helkaklat och det finns gott om utrymme. Utöver den traditionella inredningen med toalett, dusch och handfat finns också tvättmaskin och torktumlare samt handdukstork!

_DSC8788

Elsa bor på andra våningen, och det tycker hon känns tryggt. Entrédörren till trapphuset har kodlås, så man bestämmer själv om man vill öppna för en besökande. Och det finns hiss!
Från balkongen har hon dessutom en vacker utsikt med kvällssol.

_DSC8786

Elsa är som sagt mycket nöjd med sitt boende och kan inte riktigt förstå att det än så länge bara är fyra lägenheter som fått sina gäster. Kanske är det hyran som skrämmer, eller så vill man vänta lite längre.

möblerade_lägenheter_nyrågen

Vid en koll med Ingeborg Dicksen på kommunens fastighetsbolag får vi veta att ungefär hälften av lägenheterna är bokade så det blir fler inflyttningar snart. Men än så länge finns det goda möjligheter för kommunens seniorer att skaffa sig ett modernt, bekvämt och tryggt boende.

Den som är intresserad att veta mera kan ta kontakt med fastighetsbolaget för en eventuell visning av lediga lägenheter.

Text och foto: Björn Öringbäck

1 kommentar till Seniorboende

  • Elsa Jansson

    Det är en sak att bara titta på en lägenhet,

    något att annat att bo. Det känns faktiskt lite lyxigt.