News

Translate:

Flagcounter

Flag Counter

Väder

klart.se

Arkiv

Semestertripp

Semestertripp

2020-08-22
Hallå alla Kopparbergarns läsare!
Det har varit en fantastisk augusti och vi har länge planerat att åka norrut för att träffa barnbarnen, men även deras föräldrar. Pga de rådande omständigheterna har resan skjutits fram vecka för vecka, men nu kom chansen, när en av mina systrar och hennes man ville ut på en liten fisketripp. Dessutom har hon, liksom min dotter hönor, så intresset var dubbelt. Resan bestämdes till V 31 och på onsdagen bar det iväg.

Åttio mil i bil, men den här gången behövde jag inte köra själv, varför det blev tid att låta kameran hjälpa till med seendet, så vi kunde kolla vad vi sett och minnas. Nåväl kameran fick jobba genom rutorna i bilen, så lite oklara kan en del vara, men det blev ca 1000 bilder som vi kan se tillbaka på och minnas resan nästan mil för mil.

Jag tänkte ta er med och kommer att dela upp berättelsen i flera delar. Vi börjar från början. Eftersom Tomas, som chauffören heter, inte kör sträckan varje dag och inte ville fråga efter vägen hela tiden, kopplades den automatiska kartan dvs GPS:en in och den visade att vi skulle ta väg 233 mot Kloten och vidare mot Gävle och E4:an.

Efter krokvägen mot Malingsbo blev vägen rakare och snart började landmärkena dyka upp.

Fagersta vars slogan är eller har varit ”I Fagersta får du livstid”, så frågan är om man vågar flytta dit?
Nästa blir då Avesta, men GPS:en tog oss inte den vanliga vägen, utan vi fick passera Dalälven i Krylbo, vilket kanske är mera känt än Avesta för den äldre befolkningen.

I 70-80 km genom sidorutan blev det inte bättre än så här. Fortsatt framåt så kommer

varifrån en välkänd dragspelare härstammar. Horndal passeras där denna skapelse finns i vattnet norr om samhället, kanske avsedd för änder eller gäss.

liksom Dalgränsen och nu är vi i Gästrikland och har alltså passerat gränsen till Norrland. Det börjar suga i kaffetarmen efter ett par timmar i bilen och benen behöver sträckas, men även andra behov behöver åtgärdas, så första stoppet blir Storvik och rastplatsen Näsby. Men innan vi kommer fram, ska vi passera Bodåslaven som reser sig över granskogen.

Vackert så det räcker för två.
Nu är det rast, men resan fortsätter en annan dag och kanske gör jag ett bildspel till Youtube, men naturligtvis även här.

Text och Foto Benny Collin

1 kommentar till Semestertripp

  • Wilfriede (Frida) Sandberg

    Tack Benny för berättelsen av första delen av resan. Ja Sverige ÄR vacker och jag ser fram emot nästa del