News

Translate:

Flagcounter

Flag Counter

Väder

klart.se

Arkiv

Samkväm i Tingshuset med Ljusnarsbergs Konstförening

Samkväm i Tingshuset med Ljusnarsbergs Konstförening

19-10-20
Vår konstförening har varit utan lokal och vad är ännu värre, utan galleri, sedan mars. Vi har tänkt på, hur föreningen ska jobba vidare. Nästa sommar öppnas mitt stall i Hörken  som ett konstgalleri och konstföreningen kommer att samarbeta med mig. Fram till det har vi ett annat program, av vilket vi hade första evenemanget igår i Tingshuset. Resten av programmet hittar man på www.galleriblåsoffan.se . Alla som tycker om konst är hjärtligt välkomna som medlemmar!

Monika Käller välkomnade Alejandro Di Rosa och alla som hade kommit för att vara en kväll tillsammans med Ljusnarsbergs Konstförening.

Alejandro berättade om sin konst som har sitt ursprung i Argentinska hamnstäder liksom tango har. Filete porteño och tango går hand i hand.

Det hade varit barn som jobbade inom fordonsindustrin på trettiotalet, som tyckte att det var tråkigt att måla bussar med bara en färg. De började dekorera bussar med lite linjer och annat. Detta utvecklades till en stor rörelse, som gjorde bl.a. bussar i Buenos Aires till en sevärdhet.

Alejandro bor nu Bångbro. Han och Astrid Reichrath har bott i Tyskland tjugo år innan de hittade hit. De reser mycket och vart än de går och visar bilder på Alejandros konsthantverk, får han beställningar från kaféer och restauranger, som vill ha fina skyltar. Jag har beställt en skylt till mitt blivande galleri.

Filete porteño har mycket gemensamt med tyskt bondmåleri och vår egen kurbits, men det finns vissa skillnader och det har med ljusets riktning att göra. Även skuggning ger mera tredimensionell effekt. Mera av Alejandros konsthantverk hittar ni på facebooksidan Filete Porteño y Tango en Europa

Efter att vi fick bekanta oss med Alejandros skapande, fick vi lyssna på sång.

Anethe Söderberg Eklund och Ivan Bilokin spelade och sjöng för oss. Åh, det var fint!

Monika hade gjort köttbullar av viltfärs och jag vegetarisk plockmat

Vi blev så glada för all beröm vi fick. Tack för alla som kom och gjorde kvällen till en varm upplevelse i höstmörkret.

Glada damer: Monika, Astrid och jag.

Text: Minna Roselli
Foto: Gunilla Eliasson

1 kommentar till Samkväm i Tingshuset med Ljusnarsbergs Konstförening