News

Translate:

Flagcounter

Flag Counter

Väder

klart.se

Arkiv

SAIK inbjöd till samråd

SAIK inbjöd till samråd

2019-01-19
SAIK inbjöd i onsdags Ställdalens föreningar till ett möte.

Avsikten är att få ett fungerande och givande samarbete till stånd. Samtliga sex föreningarna slöt upp.

Sören Hansson från SAIK:s styrelse hälsade välkommen. Han framförde SAIK:s tankar om fördelarna med samarbete. Vid sin sida hade han Hans Wester SAIK:s kassör med många års erfarenhet av styrelsearbete.
Sören bad deltagarna presentera sig. Det fanns 2 representanter med från varje föreningen.
Efter presentationen redogjorde varje förening för sin verksamhet.
Först ut var SAIK. De har idag ca 475 medlemmar där gymmet är största verksamheten. Ute vid Bergslagsvallen finns också gymnastik för både damer, herrar och barn. Klubben preparerar ca 20 mil skidspår. De bedriver både simskola och fotbollsskola under sommaren.
Ishockeyturneringar, disko och många andra aktiviteter arrangeras ute på Bergslagsvallen.

PRO presenterades av Christer Lindström. Ett hundratal medlemmar finns varav ett 25-tal kommer till månadsmötena. Bussresor tar medlemmarna ut på trevliga och berikande resor.
En aktivitetsdag ute vid Dunderbo är mycket populär.
Bengt Lundell berättade om Ställdalens Fotoklubb. Klubben har en klubblokal på Bruksgården och har också sina månadsmöten där. Av 30-talet medlemmar är drygt 10 aktiva. Klubben har målet att ge medlemmarna utbildning för att få ut det lilla extra av sin fotografering.

Brukshundsklubben presenterades av Barbro Olsson. De hjälper nya hundägare att lära känna sina hundar och få hjälp med uppfostran. Brukshundsklubben arrangerar både lokala och nationella tävlingar. Bergslagsvallen är i det närmaste idealiskt för det. Stor grönyta och bra parkeringsplats. Ett fungerande kök och grillplats men också möjligt till bad.

Undertecknad var Ställdalens Naturstudieklubbs representant. Klubben är precis som Fotoklubben 60 år. Den har ca 90 medlemmar varav ett 30-tal deltar i de olika aktiviteterna.
Inomhus på Bruksgården under vinterhalvåret och utomhus på sommaren. Den har uppdraget att slåttra Dansarbacken. Utflykter till biologiskt intressanta platser och fågellokaler hör till aktiviteterna. Vilda blommornas dag söndagen för midsommar promeneras så att även rörelsehindrade har möjlighet att deltaga.

Så var det dags för Byalaget som Ewa Leena Johansson berättade om. Byalaget har idag mellan 250-300 medlemmar. De anordnar möten för medlemmarna vår och höst. På måndagarna serveras kaffe i byalagslokalen. De anordnar städdag i Ställdalen på våren. Inbjuder till hemvändardag och Valborgsmässofirande.
Detta är bara ett lite axplock av vad Ställdalens föreningsliv kan erbjuda.

Med på möte var också Natalie Peart, som nyligen börjat sin projektanställning som fritidskonsulent på Ljusnarsbergs Kommun. Hon kommer att vara ett bollplank för fritids- och näringslivet i kommunen. Förutom att delta i föreningsträffar planerar hon aktiviteter för de unga under loven. På henne bord ligger också att planera trivselaktiviteter som firade av valborg, nationaldagen och midsommar. Natalie har ett riktmärke som lyder ”Samverkan är lösningen”. Kopparbergarn kommer presentera henne lite närmare längre fram.

Vid kaffet ventilerades mängder av ide’er hur vi skall göra Ställdalen rikare på upplevelser.
Möten över åldersgränser och intressen skall bli en ledstjärna. Nu kommer föreningarna att delge sina medlemmar intentionerna som ventilerats och sedan mötas igen efter ca 1 ½ månad för att gå vidare.

Text: Thyra Lundell Foto: Bengt Lundell

2 kommentarer till SAIK inbjöd till samråd

  • Sören Hansson

    Tanken var att föreningarna i Ställdalen skulle träffas för att få en uppfattning om hur föreningarna ser på framtiden.
    Därför var endast föreningarna i Ställdalen inbjudna.

  • Per Karlsson

    Det här tycker jag är ett väldigt bra initiativ, men var har vi sett info om mötet? Jag har inte sett någonting. Var har ni annonserat?Gällde mötet bara folk som bor i Ställdalen? Jag vet att några eldsjälar drar ett tungt lass, Men varför inte utlysa ett möte där flera kan delta.Då kanske ni kan få lite hjälp.
    Pelle på Lådan (nu har inte jag sagt att jag ställer upp, men kanske som litet bollplank) Ha det bra alla och lycka till.