News

Translate:

Flagcounter

Flag Counter

Väder

klart.se

Arkiv

Rotary prisar Percy

Rotary prisar Percy

14-11-28
IMG_1113[1]

Percy Helin har blivit något av en följetongsperson i Kopparbergarn på sistone, men det är han värd, i synnerhet efter den senaste tidens framgångar. På tisdagens möte fick Percy motta Rotarys hedersutmärkelse, överlämnad av Margaretha Svensson.

 Om utmärkelsen:

Utmärkelsen Klubben har delat ut heter PHF (Paul Harris Fellow)

Utmärkelsen har fått sitt namn efter Rotarys grundare och delas oftast ut i klubbar som en hedersutmärkelse till medlemmar som anses ha agerat hedervärt i Rotarys anda, vilket innebär att man gjort något som förbättrar i samhället, hjälper någon/några att få det bättre på något sätt. Det behöver inte alls vara internationella insatser man gjort, utan i många fall är det viktigare, det man gjort lokalt för sina medmänniskor.

Det viktigaste är att man är en god medmänniska.

 

Motiveringen till att Percy tilldelats detta är:

PERCY HELIN, musiker med känsla för sin hembygd.

Vi rotarianer känner Percy inte bara som en mångsidig musiker utan också en person som har nära till skratt.

Percy har arrangerat Rotarys konserter i Hörkens kyrka, har medverkat i ett flertal uppsättningar på Opera på Skäret, har arrangerat egna musiksalonger och senast gjort en bejublad sångarinsats på Cassels.

Percy har alltid levt där sång och musik funnits. I unga år studerade Percy vid musikkonservatoriet i Göteborg och musikhögskolan i Stockholm först på fiol som sedan byttes mot viola. Han har spelat med orkestrar över hela landet samt undervisat i musikklasser.

Percy är Rotarian sedan 1997 och för sina förtjänstfulla insatser för Rotary tilldelar vi med glädje en Paul Harris Fellow utmärkelse till honom.

Text: Björn Öringbäck
Foto: Rotary

2 kommentarer till Rotary prisar Percy