News

Translate:

Flagcounter

Flag Counter

Väder

klart.se

Arkiv

Resekommittén firar fem år

PRO:s resekommitté firar fem år

2019-10-16

Så här när sommaren sakta övergår till den mörka och kulna hösten, så kan man reflektera på hur fort tiden har gått. Inte minst blev man påmind när PROs resekommitté härom dagen firade fem år som man väl måste säga framgångsrika i försöken att tillfredsställa den stora skaran pensionärer i kommunen. En hel del var inte ens i närheten av pensionsåldern när det hela började. Ja hur gick det egentligen till ?

Det lunkade på i gamla hjulspår i alla föreningarna i kommunen, folk blev äldre och äldre och en del föll ifrån. Att fundera på resor var otänkbart eftersom kostnaden var stor och föreningarna hade inte obegränsade tillgångar. Men som det stod i bibeln, ”Det hände sig vid den tiden” … att några personer träffades kring en kaffeskvätt och pratade om allting som hände runt om och det kastades fram en fråga om vi kunde göra något åt detta. Blixten slog inte ned för det var höst , men några förslag bollades i luften,till synes helt omöjliga eftersom det gamla fenomenet bytänkandet inte gått ur tiden ännu.

Efter på-  och tretår ramlade spärrarna ner och blev till konstruktiva förslag och ett par timmar senare kunde vi skaka hand. Då hade vi delat upp sysslor och dragit riktlinjer för hur det skulle fungera. Vi kom helt enkelt överens om att slå ihop föreningarna i Hörken, Ställdalen och Kopparberg när det gällde resor. Man säger att ensam är stark ,men det stämmer inte i det här fallet. Sen återstod det svåraste,nämligen att informera respektive förening om att så här kommer det att bli.

Lite kaxiga sa vi också att vi hoppades att föreningarna skulle slippa bidra med några pengar för resorna. Det var inte helt gnisselfritt att berätta detta. Det var bara att låta det gå in i ena örat och ut i andra. Vi sa att vi kör ändå för vår paroll är att ”Alla ska med.” Jag vann dessutom en tia för jag slog vad med en av den handfull misstrogna som envist framhöll den välbekanta devisen ”DÄ GÅÅR AALLRI.”

Den här höstdagen den nittonde September 2014 blev alltså startskottet för den framgång som vi tycker att vi har uppnått nu när vi firade femårsjubileum, Tänk vad tiden rusat iväg! Det var bara vi som trodde att det skulle gå bra ,och det känns skönt att vi kunde hålla löftet att föreningarna inte skulle behöva betala för några resor. Och att vi dessutom kunnat bjuda på sju gratisresor till diverse ställen Alla gamla som var med från början kanske inte finns kvar men det har fyllts på undan för undan med nya pensionärer som håller igång.

Vi gjorde också den resa i år som ligger mig varmast om hjärtat nämligen ner till Gammelvala. Grattis till Er som var med på vår sjuttionde resa. Jag vill bara meddela att vi fortsätter vårt arbete med att producera resor åt alla håll och kanter. Vi hoppas att Ni har lika roligt på resorna som vi har när vi klurar ut dem. Vi har sju resor på lager så hösten kommer att bli intensiv. Att vi kunnat genomföra allt detta är ju Eran förtjänst helt och hållet. Men Ni skall veta att det sticker lite i ögonen i föreningarna på andra ställen att pensionärerna i Ljusnarsberg kan åka så mycket och så ofta. Men det sköter sig inte själv och därför som slutord tycker jag att jag lite skrytsamt kan tycka att vi lyckats ganska bra.

Med vänlig hälsning från oss Fortuna-Bengan Solstrålen Ingalill Roolihetsminister Christer samt Anonyme Leif

Funderat av Leif i Nittkvarn text o foto

4 kommentarer till Resekommittén firar fem år