News

Translate:

Flagcounter

Flag Counter

Väder

klart.se

Arkiv

Råsshallen

Råsshallen

2021-10-02

”Hur många av alla Ljusnarsbergare har varit i Råsshallen? Vid Riksväg 50 Storå/Guldsmedshyttan.

Fler än man kan tro. Sedan 1982 tills nu så har det varit mycket ishockey. Även dans med kända orkestrar. Mest folk samtidigt har det varit på Tjejfesterna. På det glada 1990-talet. Då var det drag i Råsshallen. Som mest 1550 tjejer och flera hundra serverande herrar. Då såldes servitörernas vita skjortor till högstbjudande dam. Den natten var det många herrar som kom hem barbröstade. Det var nog en syn det. ☺ Bingon ej att förglömma under sommaren. Inlines också på sommaren för spelsugna.

Finns det några Ljusnarsbergare som spelar i Guldsmedshytte SK? Ja! Till exempel Alexander Arvidsson (lillebror Albin spelar i Örebro Hockey J-18 elit) och Ludwig Boström i A-laget. Oscar Haaraoja spelar i Division 1 Norra i Kiruna AIF. Nell Lönnström spelar i Örebro Hockey Dam. Nu är det också ett tiotal pojkar och flickor som är med och spelar i ungdomslagen från vår kommun. Bra gjort av alla. Denna fredag är det seriepremiär för Division 2-ishockey. Guldsmedshytte SK möter IFK Arboga IK.
Köp en lott, sa försäljaren till mig. Jag köpte fyra stycken. Lycka till, sa han. Man kan ju alltid hoppas, men det är bara en lott som kan vara vinst.

Mycket folk på läktarna tack vare en riktig hemvändare. Mattias ”Kolan” Karlsson uppväxt i Storå och utvecklades till en elitspelare. Spel i Elitserien/SHL och i Nordamerika. Var även i Ryssland i KHL. De två sista säsongerna var han med i Leksands IF. Spelat många matcher med Tre Kronor. Sista matchen i seriesammanhang gör han nu för sin moderklubb. Här kan man snacka om klubbkänsla!

Vattnet blir till is. Travestering av Guldet blev till sand.

Ljus och ljud i en härlig kombination. Detta måste upplevas på plats.

Kvällen huvudperson till höger, i mitten Mats Eriksson fd. tränare och till vänster Patrik Nilsson ordförande. Längst till höger på väg ur bilden är det Daniel Nylander som snart lägger ut en bild på sociala medier. Där kan ni se herrarna i en annan vinkel.

Fanfar av: Från vänster: Margareta Seger, Kjell ”Sigge” Karlsson, Simon Enström, Albin Enström och Anders Persson som representerar Guldsmedshyttans Musikkår. Nu är det dags för match.

GSK kvitterar till 1-1 genom Adam Bergman på tennis.

Hela femman är euforiska efter Mattias Karlsson prickskytte i bortre krysset. 2-1. Hur gick det då i matchen? Klicka på länken: HockeyTvåan B | stats.swehockey.se

 

Från Guldsmedshytte SK har några fått möjligheten att representera det finaste som finns när det gäller ishockey. Nämligen Tre Kronor. Från vänster: Jenni Asserholt, Gustav Backström, Mattias Karlsson, Marie Wallin, Karin Jansson och Maria Heindahl. Det är nästan ofattbart att lilla GSK har så många stjärnor på hockyscenen. GSK har en hemsida: https://www.laget.se/GuldsmedshytteSK Finns också på Instagram och Facebook. Mattias Karlsson: https://www.eliteprospects.com/player/618/mattias-karlsson

Är det något som jag missat? Skriv till Kommentera längst ner. Hur gick det med lotterna? Jo. Lott 3-3 vann så det följde med en smörgåstårta hem till Byn.

Bilder och text: Bo Kempegård med A till Ö som medhjälpare. ”

4 kommentarer till Råsshallen