News

Translate:

Flagcounter

Flag Counter

Väder

klart.se

Arkiv

Rallymästare som har hedrats med guld

Rallymästare som har hedrats med guld

2024-02-04


Janne Westlund och Maria Björk Svensson har nu fått RM-guldmedaljer (RiksMästerskap) på Bilsportgalan i Jönköping. Om man vinner mest så blir man bäst. Enkel matematik. Grattis!

 
Janne Westlund, MK Kopparberg, och Maria Björk Svensson, MK Kopparberg, far fram i full fart med en Opel Ascona Cf, 1972. Hur många hästkrafter kan man fråga sig? 240 stycken är svaret. Då gäller det att tygla dessa vildhästar. Originalet år 1972 var 70 tama hästar. Bakhjulsdrift. Till start i Ydre, Bilsport Rally cup. Det står Westlund på presenningen. Men känn ingen press.


Högst upp på prispallen med ståtliga pokaler. Prisutdelning i Finspång, sista deltävlingen i Riksmästerskapet.


Varsin pokal igen efter ytterligare en vinst. Prisutdelning vinst i Bilsport Rally Cup.


Janne Westlund nu klädd i mekanikeroverallen. Pokaler och segerkransar finns uppåt väggarna. Bokstavligt talat. Även i bild. Berätta hur kommer det sig att Maria blev din kartläsare?
– Jag behövde en kartläsare och fick tips om Maria. Och som bonus fick Roine Lindkvist som varit min mekaniker i många år, en mekanikerkollega då hennes man Leif är mycket motorsportintresserad och alltid följer med.


Detta är ingen originalmotor. Långt därifrån. Trimmad till max!


Men Janne! Är det rattmuff eller är det så här en tävlingsratt ser ut. Ta ratten med ett säkert grepp. Rattata. Rally innebär att verkligen ta ut svängarna.


Kartläsarsidan. Mycket spartansk inredning. Det finns inte ens en GPS. Då är det tur att kartläsaren kan alla krumelurer och konstiga tecken.   

PS. Motorklubben Kopparberg har haft en prisutdelning: Motivering: ”Med RM-guld, vinst i bilsport cup, klass seger i Midnattssolsrallyt och 3:a i rally klassikerns historiska cup vill vi med dessa meriter lämna över MKK årliga prestationspris till Jan Westlund.”

Foto på pristagarna: Foto 1 – 4 Leif Svensson
Text och foto: Bo Kempegård

 

1 kommentar till Rallymästare som har hedrats med guld

 • Nils-Brage Pettersson

  Hej,
  jättebra reportage om en skicklig rallybesättning! Opel Asconan, vilken pärla, det är inte vem som helst som kan bygga en sådan bil.
  Dessutom så är det inte många som hänger med när ”Bångbroföraren” sätter upp tempot på specialsträckorna!
  Janne besitter verkligen kunnighet i rally och teknik.

  Ett stort grattis hälsar Nils-Brage Pettersson