News

Translate:

Flagcounter

Flag Counter

Väder

klart.se

Arkiv

Nya aktiviteter med PRO Kopparberg

Nya aktiviteter med PRO Kopparberg

2022 – 09 – 22

Äntligen börjar livet återgå till det vanliga när de flesta är återkomna till Kopparberg  efter sommarens olika utflykter och resor, det märktes på tisdagen när det var dags för höstens första medlemsmöte.

Mötet var som vanligt förlagt till församlingshemmet, och som vanligt mötte Bengan och Sune oss i entrén med lotter och kassaskrin, som den här gången inte kom till användning eftersom ett beslut tagits att hälsa alla välkomna till den nya  säsongen med gratis kaffe med ”duppa”.

Den här gången fanns inte Ingalill på plats med skraplotterna, (hon är en av dem som inte återvänt ännu), utan den uppgiften ålades undertecknad. Jag tror alla var nöjda, för de lotter som fanns tillgängliga tog slut. Tack!

En annan som var på resande fot var vår ordförande, varför mötet denna gång leddes med bravur av vice ordförande Olle Karlsson som vid sin sida hade sekreterare Inga-Lisa Hjärtmyr.

Vice ordf. hälsade nya och gamla medlemmar välkomna, gick igenom dagordningen och redogjorde för skrivelser och händelser sedan senast. Det meddelades också att styrelsens har tagit ett beslut om att skänka 5000 kr till insamlingen för Världens Barn, som äger rum den här tiden varje år. Sen var det dags för resekommitén att redogöra för kommande resor. Fyra resor är inplanerade och dessa går till Karlskoga Nobelmuseét 22/10, Avesta Jularbo 5/11, Örebro Revy med Stefan och Krister 3/12 och till Björborevyn någon gång i januari. Alla resor sker på lördagar och söndagar eftersom det då är enklast och billigast att få tag på en buss. Denna har styrelsen för övrigt tagit beslut om att ”sponsra” eftersom ekonomin för närvarande tillåter detta.

Nästa evenemang av lite dignitet är att det återigen är dags för Kopparbergs Marknad, och det behövs fortfarande fler som kan hjälpa till med parkering vid församlingshemmet och lottförsäljning/servering av kaffe vid ”Esters Kiosk”. Har du lust och tid kontakta Anders Z eller Bengan.

Underhållning för dagen bestod av en fantastisk trubadur från Vasselhyttan,  vid namn Kurt-Ola Lindgren. Han framförde låtar och visor av bl.a. Nils Ferlin, Dan Andersson och Cornelius Vreeswijk. Han tackades för uppträdandet med en blomsterkvast och flera rungande applåder.

Nu stundades kaffe/te och till det en god smörgås, som i vissa fall anpassades efter tycke och smak.

Lottdragning förrättades och vinster delades ut av Sune som ibland även delade ut en stor kram 🙂

Vice ordförande avslutade mötet genom att tacka alla för visat intresse och meddelade att nästa gång efter marknaden är det dags för friluftsdag den 29 september. Då blir det en träff vid Olovssjön, för enkel spis kanske lite lekar och förslagsvis en tipspromenad. Men om detta får ni hålla koll på i olika medier. För övrigt pågår  boule, gåfotboll och padel som vanligt och däremellan någon promenad i egen regi.

Tack för ordet säger Benny Collin som också bidragit med bilderna.

1 kommentar till Nya aktiviteter med PRO Kopparberg

  • Benny Collin

    Hej Kopparbergarns läsare. Ser att jag missat lite i texten ovan, det verkar som PRO sponsrar resan till Björborevyn det ska naturligtvis vara så att alla resor sponsras.
    Benny C