News

Translate:

Flagcounter

Flag Counter

Väder

klart.se

Arkiv

PRO resekommittés överraskningsresa

PRO resekommittés överraskningsresa

17-06-26
100_0489

Alla som rest med våra nu så välkända bussresor inbjöds att delta helt gratis i en liten utflykt över dagen. Intresset var enormt. Det blev två bussar, och ändå fanns flera som skulle ha velat följa med, men av
olika anledningar varit tvungen att hoppa av.

100_0491

Det gjorde att vi beslöt att åka både på tisdag och onsdag. Som vanligt på våra resor, visade sig
vädret från sin bästa sida, alltså kanonväder.

100_0493

Bussarna fylldes på från Hörken hela vägen till Bångbro innan färden ställdes mot första målet, som efter lite kringelkrokar visade sig vara i Frövifors. Den unkna lukten till trots dukades bussfika fram och alla lät sig väl smaka.

100_0496

En guide tog sedan hand om oss för information om det gamla bruket som ibland hade förpestat flera mil omkring Frövi.

100_0502

Vi fick sedan gå runt i de gamla verkstäderna och titta på historia.

100_0498

Men det bästa var i alla fall det stora ölburksmuseet med sina drygt 22000 ölburkar, måste vara Europas största.

100_0505

En man såg ett antal Gränges ölburkar med motiv från alla landskap. Då vaknade hans intresse för att samla, vilket till slut resulterade i denna enorma samling.

100_0519

En uppmaning till alla: Åk dit och titta!
Kartongsamlingen gick inte heller av för hackor. Det är väl värt besöket.

100_0521

100_0523

Efter rundvandringen på Frövifors, vändes kosan ut på vischan och en annan doft nämligen ladugårdslukt. En del rynkade på näsan, men andra blev nostalgiska.

100_0525

En ung späd flicka tog emot oss och visade sig vara bonden på gården Sverkersta Gård med ansvar för ett åttiotal kor, som skulle utfordras och mjölkas.

100_0509

100_0527

Det visade sig att mycket skedde med automatik. Ingen rörde vid djuren. De kom själv in från hagen, ställde sig snällt i kö till foderautomaten och mjölkroboten, som klarade av hela proceduren och kunde leverera femtonhundra liter mjölk om dygnet.
I en skolklass från Örebro, som varit där dagen före, trodde de att mjölk bara fanns i kartonger i affären. Det egna gårdsmejeriet gav både smör och andra gräddprodukter.

100_0528

En 15 timmar gammal kalv.

Efter inköp av diverse mjölklitrar, äntrades bussen för färd mot lunch.

På vägen dit erbjöd Christer en sväng till Hinseberg, men alla damer tackade nej. På Mogetorp var det
dukat med allehanda delikatesser och alla blev garanterat mätta. Ett besök på en plantskola i Lindesberg på hemvägen resulterade i att bagageutrymmet blev fullastat.

Sedan kom en överraskning. På en fråga om vi ville ha glass, steg ett jubel i bussen och ett stopp i Guldsmedshyttan resulterade i, att alla blev bjudna på glass av researrangörerna.

Resten av resan gick lite lättare och snart var alla tillbakaa i hemorten. Eftersom samma resa gjordes dagen efter för grupp två, så innebar det att vi gjorde precis samma sak igen, det vill säga hade en trevlig dag tillsammans och nu ser vi fram mot 4 juli och Ingmarspelen i Nås. Några platser finns kvar.

Med på resan Leif i Nittkvarn

1 kommentar till PRO resekommittés överraskningsresa