News

Translate:

Flagcounter

Flag Counter

Väder

klart.se

Arkiv

PRO parkeringsvakter på Älgen

PRO parkeringsvakter på Älgen

18-11-02

I början av Oktober hölls traditionsenligt Kopparbergsmarken och nu i slutet av månaden sattes definitivt punkt för den aktiviteten. Detta genom att alla PRO-are, samt övriga som ställt upp och hjälpt till, samlades på onsdagskvällen på det lilla trevliga värdshuset ner mot Löatrakten.

Mörkret hade för länge sedan brett ut sig över nejden, när det var som man säger lapp på luckan. Sorlet och skratten var högt och gemytligt och allt tydde på att alla trivdes. Det behövdes riktiga dunk med klubban av Bengan för att överrösta den hungriga skaran och be dem börja kalaset.

Snabbt var kön till kantinerna långa och förväntansfulla. Det skulle förvåna om någon inte blev mätt redan innan tårtor och diverse godsaker med grädde kunde göra en kopp kaffe sällskap.  Man kan säga att kocken Anders hade träffat rätt vid val av mat.

Framemot kaffet kunde ordföranden för PRO Kopparberg Sten-Ove göra sig hörd och framföra tack till medlemmar och alla andra som också gjort ett bra jobb.

En dragning av lotter genomfördes och vinster fördelades runt om till jublande mottagare.

Sen ganska raskt tömdes lokalen av belåtna deltagare. Då trädde elitstyrkan in och tog hand om efterspelet.

Tallrikar, små och stora, glas och koppar hundratals bestick i en aldrig sinande ström fyllde diskbänken. Där kunde vi konstatera att alla ätit upp och inte lämnat någonting till grisen.

Bengan och hans assistenter slet så svetten rann, men till sist var allting desinficerat och skinande blankt till morgondagens gäster. En titt ut och alla var borta, så då var det läge att intervjua kocken lite.

Anders, som han heter, har ägt stället sedan tjugotre år tillbaks, då han köpte stället av en en som vi minns, nämligen James Hollingwort, han med älgarna ni minns. ”Det har varit jobbiga år, men har man en passion för mat så står man ut med allt”, säger Anders. Äntligen har han börjat få lön för mödan och det måste bero på att det var fjortonde dag serveras raggmunk med fläsk.

Jag har besökt värdshuset sen förra vintern och varje gång är det stor folksamling, så man kan tro att det hänt nånting utanför innan portarna slås upp. Jag var där senast i dag torsdag och det var samma köer och tro mig, jag har prövat fem gånger i sommar på olika ställen, men det finns ingen som slår Älgens raggmunk.

Det drar snart ihop sig till jul och sånt och jag vill verkligen rekommendera Er att ta en tur till Älgen. Dessutom kommer det julbord, så det kommer att sitta som en smäck för mig och alla som gillar mat. Visserligen har vi resor två dagar i rad till Örebro och Karlstad med julbord. Några platser kvar till Örebro.

Förtjust matvrak och diskare text o foto Leif i Nittkvarn

1 kommentar till PRO parkeringsvakter på Älgen

  • Köpparbärjare

    Bra! Tack för maten! Trevligt att få träffa PRO-are i de andra föreningarna i Ljusnarsberg. Det är ett bra samarbete.