News

Translate:

Flagcounter

Flag Counter

Väder

klart.se

Arkiv

PRO- are bakom flötet

PRO- are bakom flötet

2020-07-17

Hur kan man locka trettio personer att trotsa vädrets makter för att ställa sig att glo på en guppande kork? Tja man kan ju alltid locka med lite grillad korv och kaffe och glada vänner.

Och naturligtvis en fin natur. Och var skulle detta paradis finnas? Jo långt från trängsel och virus nämligen en liten fin sjö i norra delen av länet. Några stenkast från gruvlaven ligger sjön som givit namn till hela byn Yxsjöberg. Att några upplevde förmiddagen som en riktig ovädersdag må så vara men Norska vädertjänst hade lovat uppehåll på eftermiddagen och dom höll ord.

Alldeles lagom till att alla plockat fram sina mer eller min dra proffsiga fiskeutrustningar upphörde regnet. Det enda som kunde störa var ett napp av en fisk på den omsorgsfullt maskade kroken.

Flera glädjerop hördes när någon liten abborre av misstag smakat på masken och följde med till världen ovanför vattenytan. Storleken påminde om ansjovis, men som det sägs att storleken har ingen betydelse.

Under skratt och sorl fortsatte sökandet efter den STORA men tiden var knapp och när lukten av kaffe nådde deltagarna var alla överens om att det skulle börja regna så det var bäst att ta det säkra före det osäkra och plocka ihop och dra sig mot kaffedoften. Eller också var det knotten som jagade bort dom.

I vilket fall som helst stormade hela styrkan upp till Mässen eller bystugan som vi kallar den där Kjell eldat för grillning. Konstigt att alla var jättehungriga när dom stått still ett par timmar och glott ut över sjön.

Men det smakade jättebra och utökades med kaffe och duppa. Jag tror faktiskt att alla fått något på kroken,även den enda solstrålen som visade sig den dan, men dom var väl inlindade i nån påse. Med god aptit försvann både korv och duppa och sorlet var på topp när Anders sammanfattade dagen som trevlig. Hur gick det i fisketävlingen då? Ja nu var det ingen tävling utan arrangörerna utsåg en person som utmärkt sig mer än dom andra.

Det var Axel som faktiskt fick en liten gädda, men djurvän som han är kastade han tillbaks den så den skulle få växa till sig. Bra gjort Axel!

En annan, som utmärkte sig var Gösta Bergman, som lyckades med konststycket att först förlora ett drag i ett bottennapp, bara för att få igen det på nästa kast, sittande fast på en av det nya dragets krokar! (Red:s tillägg)

Ett allmänt omdöme av dagen var att det var jätteroligt med ett litet avbr ott från det här karantänandet.
Anders informerade om svårigheterna med lokal eftersom det inte går att använda sig av lokalen i Treskillingen. Ovisst hur det går.
En annan negativ information var att resan till Öland inte kan genomföras i höst på grund av den pandemi som sätter stopp för det mesta .Men som det heter nu för tiden HÅLL UT! Vi lämnar Er inte i sticket. Preliminärt bokat till Maj 2021 och vi kommer att hitta på något för Er nu i höst. Vi är både glada och imponerade över att Ni hänger kvar. Vi återkommer snart.
Text Leif i Nittkvarn

Foto Leif o Brigitte

1 kommentar till PRO- are bakom flötet