News

Translate:

Flagcounter

Flag Counter

Väder

klart.se

Arkiv

Prickens Pensionat och Dagis

Prickens Pensionat och Dagis.

2015-12-15

Prickens Pensionat och Dagis i Silverhöjden, har flyttat in i nyreparerade mycket fräscha lokaler. Arbetet med att göra iordning pensionatet startade under våren 2015.

DSCN2281_650px-1

Minna och Nina visade stolta upp ljusa fina lokaler för de hundar och katter man har i sin vård.
På pensionatet tar men emot hundar och katter för dagispassning eller kortare tider då man av någon anledning inte kan sköta sina djur hemma.

DSCN2255_650px-1

Rummen är stora och ljusa. Det finns säng och leksaker. Hundarna ser ut att trivas förträffligt.
Inom pensionatets verksamhet bedrivs också en förening som heter ”Hopp för Hemlösa”. Föreningen tar hand om hemlösa och misskötta djur men också djur som av någon anledning inte kan var kvar hos sin familj. De förmedlar kontakt mellan gamla och nya ägare.

DSCN2256_650px-1

En av hundarna som söker ny familj är Jena. En blandrasvalp på 7 månader. Mycket lugn och vänlig.

DSCN2253_650px-1

Bamse är också en blandrashund. Hans förra husse dog i oktober så han behöver en ny familj. Bamse är sju år gammal. När Kopparbergarn lämnade lokalen var det nästa helt säkert att han skulle få en ny husse och flytta till en gård utanför Enköping. Där kommer han säkert att få det bra. Kontakten mellan de två var förtroendefull och fin. Det var en fantastisk upplevelse att se dem tillsammans. Efter att få uppleva detta kan jag förstå Minna och Nina att dom tycker om sitt arbete.

Med i verksamheten är också Maja. Hon tog emot besökarna inne hos katterna. Tyvärr är det några av dem som varit med om saker som gör att de inte litar på människor. Vi fick därför inte gå in mer än 3-4 personer åt gången.

DSCN2264_650px-1

Några katter gömde sig i sina hus men andra tittade nyfiket på oss.

DSCN2269_650px-1

Efter en stund kom Ida fram och hälsade. Hon var väldigt kelig. Det verkade som om hon inte kunde få för mycket av kontakt. Hon blir säkert en fin familjekatt. Det blir nog de andra också om de får kärlek, tid och tålamod.

DSCN2285_650px-1

Det var med varmt hjärta jag lämnade Prickens Pensionat och Dagis. Även om jag såg och kände att hundarna och katterna hade det bra så hoppas jag att de alla kommer att få nya kärleksfulla hem.
I mitt och Bengts hem ingår ju hunden Jansson och jag upplever varje dag hur mycket vi betyder för honom i hans vardag och vad han ger oss av osjälvisk kärlek. Jag unnar alla som har tid och känsla för djur att få uppleva det.
Text och foto: Thyra Lundell

3 kommentarer till Prickens Pensionat och Dagis