News

Translate:

Flagcounter

Flag Counter

Väder

klart.se

Arkiv

Plogging

Plogging

2020-03-24

Sedan vi läste och hörde talas om ”plogging”, alltså plocka skräp medan man joggar, har vi försökt ha med en kasse för att ta upp det folk ”tappar” efter vägarna. Det brukar bli en eller två kassar varje vända, tack för papperskorgarna som sitter efter gångstråken. Med detta i åtanke gav jag ett nyårslöfte, nämligen att plocka upp alla burkar och flaskor jag/vi hittade och skänka pengarna till musikhjälpen som varje år sänder önskemusik från en glasbur någonstans i Sverige, 3 programledare inlåsta i 144 tim.

Tyvärr blir det mer och mer glasflaskor sk. ”longnecks”. Jag har för mig att även dessa är pantglas, alltså sådana som bryggerierna återanvänder på samma sätt som ”vanliga” glasflaskor men man kan inte panta dem i pantautomaterna, så om någon vet vore jag tacksam för info.


Om någon känner för att delta i samlandet, så kan ni plocka och panta och lämna kvittot till mig, så fixar jag så pengarna kommer in på rätt konto på Radiohjälpen. När det blir möjligt att starta sk. evenemang, kan vi döpa det till ” Kopparbergarn för musikhjälpen” om redaktörerna ger sitt medgivande. Vi vet ännu inte vad man tänker använda pengarna till i år ,men det brukar alltid vara något bra.

Om du/ni är tveksamma, behåller ni kvittona tills man vet och då kan ni bestämma, om ni vill vara med eller stödja något annat av Radiohjälpens insamlingar.

Skräpplockare och foto
Benny Collin

Visst går vi med på det!
Red

2 kommentarer till Plogging

  • b

    Pantflaskorna hamnar inte i papperskorgarna det gör däremot skräpet vi plockar upp men det hade varit bra med flera soptunnor utställda men som komunalrådet sa på ett PRO möte i höstas att tunnorna i t.ex. Rydbergsdal sätts i brand av folk som vistas där.

  • Wilfriede (Frida) Sandberg

    Ingen dum idé men jag skulle gärna vilja veta varför det inte finns papperskorgar längre där man kan kasta annat än pantflaskor