News

Translate:

Flagcounter

Flag Counter

Väder

klart.se

Arkiv

Pizzeria Stället

Succéstart för pizzerian i Ställdalen

14-11-10
_DSC9302

I lördags öppnade äntligen den länge efterlängtade pizzerian i Ställdalen, och att kalla det för något annat än succé, vore fel. Öppnandet skedde klockan fyra på eftermiddagen, och direkt strömmade de första gästerna in, däribland även ett par av Kopparbergarns representanter (Inger och jag, Björn).

_DSC9320

De allra första att få sina pizzor var Ebba Carlsson och Claes Eriksson från Sunnansjö. De hade beställt var sin ”Hawaii” och de smakade säkert bra, eftersom inte en smula blev kvar, och när de så småningom lämnade lokalen blev det med kommentaren ”Nu vet vi vart vi ska åka för att få goda pizzor”.

_DSC9304

_DSC9316

Efter en stund kom även våra, trevligt serverade i korgfat. Både ”Afrikana” och ”Ställets Stagioni” var välsmakande och dekorerade med blad av färsk basilika. Brödet var bakat efter en speciell metod som gjorde det lite sprödare och mindre oljigt än vanligt. Så pizzakocken Meeran får vårt beröm, liksom föreståndaren Sofia och hennes medhjälpare Anita.

Sofia kommer från Gävle, men jobbar nu, förutom på pizzerian, även på Klacken som marknadsförare. Anita kommer från södra Närke men är sedan tidigare bekant med Ställdalen eftersom hon en tid drev affären där.

För att vara en pizzeria, har stället ett ovanligt namn, det heter rätt och slätt ”Pizzeria Stället”.

Som framgår av inledningen blev det en raketstart både vad gäller gäster som åt sin pizza i restaurangdelen (som rymmer 20 platser) och beställare som ville äta hemma. Vid havlåttatiden fick man lov att säga nej till ytterligare beställningar för att hinna leverera till dem som redan väntade.

Stället har en vanlig pizzameny men även kebab och insalata, och man når meny och telefonnummer via klick på annonsen i Kopparbergarn.

Text och foto: Björn Öringbäck

 

 

2 kommentarer till Pizzeria Stället

  • Thyra Lundell

    Vi var 9 vänner som åt pizza i lördags på Stället. Visst,vi fick vänta eftersom trycket på Meeram var stort, men den som väntar på något gott väntar inte för länge. Vi var alla mycket nöjda med service och de mycket goda pizzorna. Vi önskar verkligen Pizzeria Stället lycka till. Det var iallafall inte sista gången vi besökte Stället.

  • Annmari

    Lycka till! Jag kommer och äter på onsdag.
    Annmari