News

Translate:

Flagcounter

Flag Counter

Väder

klart.se

Arkiv

Påskrace Ställdalen 2024

Påskkärringrace i Ställdalen 2024

2024-03-30

Så var det dags för årets upplaga av Påskkärringrace på Bergslagsvallen, runt 35 barn deltog i racet.
Arrangör är för fjärde året (dock inte i rad) Ställdalens AIK.


För att skapa ett helt gäng påskhäxor krävs massor av rekvisita, tid, tålamod samt en rejäl verktygslåda med smink och allehanda attiraljer. Här är det full fart i sminklogen.


Efter påskkärringens genomgång var det så dags för start. I årets upplaga gick banan bort till badet för att sedan fortsätta nedanför IP och därefter upp på vägen och tillbaka till vallaboden.


Utmed banan fanns ett antal uppgifter att utföra. Men det gällde att vara uppmärksam. Här och där låg påskhäxorna i bakhåll med vattenpistoler. Då gällde det för deltagarna att sätta full fart för att inte bli blöta.


Nu har vi kommit till sista uppgiften, här gäller det att få ihop 60 poäng på bollkastningen för att få fortsätta till målet. Här I kön kunde man också passa på att pusta ut efter att ha blivit jagad av påskhäxorna.


Nu är vi så framme hos påskhönan, här får alla deltagare varsitt nyvärpt ägg. Tycker man att det är lite läskigt att kolla i redet kan man ju ta hjälp av någon vuxen.


När ägget blivit värpt var det bara att ta sig bort till grillen där alla barn bjöds på korv och dricka. Här kunde man också mingla med påskhäxorna om man vågade.

SAIK vill här passa på och tacka sponsorera; Stjernfors Mekaniska, Lådan, ICA Kopparhallen och Kopparbergarn för korv, godis och påskägg.


Till sist en gruppbild på de tjusiga påskhäxorna och Harry.

Text och bilder: Erik Karlsson

 

2 kommentarer till Påskrace Ställdalen 2024