News

Translate:

Flagcounter

Flag Counter

Väder

klart.se

Arkiv

Påskrace i Ställdalen

Påskrace ”äggstra allt”


På påskdagen var det dags för ett evenemang utöver det vanliga i Ställdalen. SAIK anordnade för tredje gången ett ”Påskäggsrace” vid Bergslagsvallen. Drygt 40 barn i åldrarna runt 5–10 år hade anmält sig till tävlingen.

Tävlingen, tävling och tävling förresten, det var väl inte så mycket tävling, utan snarare ett tillfälle för deltagarna att få röra på sig. Tävlingen om vi nu kallar den så, gick ut på att ta sig runt det korta elljusspåret. Det var tre stationer där barnen skulle utföra vissa uppgifter, göra situps, pricka ägg med kottar samt hoppa högt. När denna del var avklarad återstod att gissa svaret på en gåta hos ShesaQueen i hennes lilla koja (vallaboden).
Men först en titt på kottkastningen.


Här på station nummer 2 gällde att pricka de färgglada åggen med en kotte. Funktionärerna Hugo och Albin ser till att det går rätt till. Det gällde bara att ägget kom i lte gungning för att det räknades som träff. Sedan var det bara att springa vidara till nästa station. Barnen måste dock vara lite försiktiga. För ute i spåret står påskkärringar och lurar, beväpnade med vattenpistoler för att försöka blöta ner den som inte är uppmärksam.


När alla tre stationerna var avklarade återstod bara att svara på ShesQueens gåta. Här håller den Galna Hattmakaren ordning på kön.


När man löst gåtan fick man så gå ut och leta upp sitt påskägg som påskharen lagt i skogsbrynet. (Äggen sponsrades av Stjernfors Mekaniska och innehållet av Kopparbergarn).


När man hittat sitt ägg var det dags att gå ner till klubbhuset där SAIK bjöd på grillkorv och Festis.


Här håller Hans Wester med medhjälpare fyr i grillen och langar korvar i allt snabbare takt till hungriga deltagare. Även påskkärringarna behöver något läskande och tackar särskilt för att sugröret är uppfunnet.


Så, till sist, ett gruppfoto av hela det påskfina gänget.
Gunilla Råstock (Hattmakaren) och alla andra som hade gjort ett jättejobb med allt från smink och kläder till allt annat runt omkring som måste fungera. Tack för en rolig tillställning!

Tex och bilder: Erik Karlsson

3 kommentarer till Påskrace i Ställdalen